Monday, February 21, 2011

Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul..

As-salam..

Sekian lama gak tak berblog...been very busy with family matters..ni pon curik sikit masa untuk blogging.

I nak citer pasal my uncle yang sakit tu..setelah berulang alik ke hospital, keluar masuk wad, my uncle telah disahkan menghidap kanser hati advance stage, which doctor bagitau kami yang harapan memang tipis and there is no treatment..yang boleh hospital buat masuk drip air n bagi pain killer untuk support dia..

Dalam seminggu ni he's getting worst, kalau dulu bleh lagi kuatkan semangat dia nak bangun, solat, makan, minum..Now, sume tu tak boleh lagi..ape yang dia boleh buat hanya lah baring..tak boleh bercakap lagi..he'susing tube untuk makan..

Kami redha dengan ujian Allah..kami sekeluarga sentiasa memberi sokongan walaupon dalam keadaan sekarang ni..Apa pun yang bakal berlaku kami akan hadapi dengan tabah InsyaAllah..Sesungguhnya, Allah memberi ujian ini kepada insan yang amat disayangi nya..semoga pakcikku redha dan tabah dengan segala dugaan ini..Amin

9 comments:

Ermayum said...

insyaAllah moga dipermudahlan

Joy said...

Amin..

SyahNas80 @ Nana said...

sedihnya.. entry yang lepas pun anas menitiskan air mata.. tau perasaan kalau family terdekat sakit pastu plak ada sesetengah hospital cam buat keje sambil lewa je..

semoga wan n keluarga uncle tabah hadapi segala dugaan... insyaAllah.. semoga dipermudahkan segala urusan...

ermm wan bagi je air zam2 tu okeh.. insyaAllah.. dengan izin Allah.. moga cepat sembuh,

venusfreedom said...

so sorry to hear that.hopefully semua akan ok..i know your uncle is strong enuff to get tru this babe! doa banyak2 kays mama wif gucci shoes!:)

MommyCT said...

I want to share what we give our dotter. She's 3 years old and at stage 4 malignan germ cell cancer. Confirmed on 23/1/2011. Metasize to liver and limph node. Her regime:

1) chemotherapy - can't escape this cos it's so huge..need to shrink it soonest possible.

2) Went to Shifa Al-hidayah in Sg Pusu Gombak. You can google their website. They will teach us the du'a that we need to recite daily.

3) Supplement - Transfer factor . Brands Riovida 4Life.

4) Supplement and alternative probiotic thingy for cancer treatment. XP-180. Its a liquid form and sour taste.

So 4 things we do concurrently for our dotter. In case you want your uncle to try you can google those things.

We did not buy ourself item 3 and 4 cos my sis in laws recommend that to us. Well they found it by accident too. XP-180 from distributor in Klang, while Transfer factor was from a doctor in KBMC.

In case u want your uncle to try.

*gorjesmum* said...

eda,has,anas n ema: thank you so much :)



mommyct;thanx for the info..so sorry to hear abt ur dotter too..btw, will talk to my family abt this..thanx again dear :)

Noor Amani said...

darling...sorry abt ur uncle...and u pls take care of urself too...!

*gorjesmum* said...

mum;thanks darling

Zuliana said...

semoga tabah menghadapi segalanya...semoga di permudahkan segala urusan..selagi boleh berusaha...cuba yg terbaik k...

Related Posts with Thumbnails