Wednesday, July 22, 2009

Kisah Lucu

Kisah yg akan saya ceritakan ini amatlah lucuuuuuu (at least for me,hubby n kids ianya amat lucu)..namun ada ketika saya turut merasakan yg kisah ini juga kisah memalukan bg diri saya...ok enough said..kisah nye begini....

Pada satu hari yg panas...saya tak ingat date nye, saya telah mengajak hubby utk pergi ke satu tempat di Keramat. Nak dijadikan cerita tempat yg we ols nk pegi ni adalah kuartes askar if i'm not mistaken MINDEF kot nama tmpt tu.Our car bergerak agak slow bila dh nmpak pintu gerbang nak masuk tu.Depan our car plak ada 2 or 3 motorbikes,so bila nk dekat2 smpai gate masuk ada la askar yg bertugas dok tercongok berdiri dpn guard hse, dgn tiba2 dia mengangkat tangan tanda hormat (tabik) apabila kami dh dekat sampai...guess what...erghhhh...saya pn dgn tidak semena mena telah mengangkat tgn jugak tanda hormat kepada askar bertugas iteww...(spontan okehh) muahhahahahhaha...(gelak malu jap).. erkkk hubby saya sgtlah terkejut dan hairan dgn tindakan saya dan kami BANTAI GELAK TAK HENGATTTT..but we have to stop the car untuk pemeriksaan,alamak mcmane ni benda ni sgt lucu gelak pn x abis lg, so bile smpai hubby pn turunkan tingkap kreta smbil terhinggut2 bdn nk control gelak coz we ols kene tnye gak blok yg we ols nk gi tu mane...so here goes the conversations :

hubby : cik..hikhikhik (gelak yg amat control) kat mane.....(smbil menahan perut yg mcm nk pecah) blok D ye ......cik..

askar : hmmm(muka askar ni pn mcm thn nk gelak agak merah jugak muka dia tp askar tu bleh control) awak masuk kanan ni...(sambil wat muka selamba)

hubby : tima kaseh..(ttp je tingkap smbg blk gelak dia)...nape u tabik?kahkahkah dia tu (askar td) tabik ngan geng2 dia la yg naik motorbike depan kite td...wakakkkakakaka.....

me : eh ye ke...wakakkakakaka...


saya pn taktau nape saya tabik?adakah saya ni ada darah keturunan perwira...hahaha lawak sungguh..u ols nak tau, citer ni tidak abis di situ saje..bengang tul ianya telah dijadikan modal hubby saya utk meng'tease' saya bersama ngn anak2 saya.sekarang ini hubby tengah mengajar mereka utk kawad ye kawad okehh...sambil berhenti dia depan saya dan TABIKKKKK...saya terima seada nya asalkan mereka bahagia...

p/s : sape yg rasa cite ni tidak lah lucu sila muntah atau close je blog ini.. :P

5 comments:

estellano said...

patutla kat kelate dulu caca asek tabik tabik spring jer...ohhh ini cerita diieeee!

anak2 plak kacau yer kak wan melatah..harharhar

*fAzEeLa* said...

kahkahkah,,,,shhhhhhh

SyahNas80 said...

hahahaa kelakar gilerrrrrrrrrrrrr heheh ni pun tahan gelak coz kat opis heheheh lawak2

Fynnaz said...

Hahahahaa tindakan spontannnn kekekeke. Funny!

*fAzEeLa* said...

anas: siler2 gelak smpai guling2 hahahha

fin: adus i maluuuuuu youuuu muahahahha

Related Posts with Thumbnails