Thursday, April 15, 2010

Coretan seorang isteri..

Hari-hari ku berlalu sepi
Mengira detik, tika , saat dan waktu
Henfon sentiasa di genggaman
Menunggu panggilan yang tak pasti
Sedikit pun tidak jemu..

Malam ku berlalu begitu lambat sekali
Sepi menyelubungi diri
Tatkala anak-anak ku sudah lena dibuai mimpi
Waktu ini lah ku rasa ingin mengalir air mataku

Dan waktu ini juga lah ku rasa
masa bersama sewaktu dia ada,
tidak ku gunakan dengan sepenuh nya
Ada saja yang hendak di tengkarkan
Suami isteri, lagikan lidah lagi tergigit..

Bila mana anak-anak ku sakit
Waktu inilah yang paling mencabar
Ku mengharapkan sangat kehadirannya
Namun ku tempuhi jua seorang diri
Agar dia tahu, ku juga kuat mengharungi sesuatu
Walaupun di dalam hati ku..
Hanya tuhan yang tahu
Betapa ku memerlukan dia di sisi ku..

Apa yang penting
Doa dari nya, walaupun jauh nun beribu batu
Di tengah lautan yang bergelora
Sama seperti gelora di hatiku

Semoga kekuatan
sentiasa bersama dengan ku
Untuk ku meneruskan hari-hari ku ini
Ku mahu dia tahu ku sangat merindui nya..








p/s: i dah cakap dah..jiwang mode is ON..muahahahhaha..gedix hokeh!

10 comments:

SyahNas80 @ Nana said...

wah..tibe2 plak rasa ikut sedey plak... takper wan kuat.. (huhu kalau zul keje camtu..kompem ari2 air mataku mengalir... uwaaa)

*gorjesmum* said...

anas:

hihihi kuat di luar..dalam hati ada taman..huhuuhhuu

ERMAYUM said...

that is wannnnnnnnnnnnn
caya sama lu
channel it ok - jgn dok rindu rindu dalam FB tu - channel your feeling into writing
takpa jiwangggggggggggggg
bakat terpendam sudah keluar heeheh
go girl

rasp said...

uishhh tangkap lentok nie...

*gorjesmum* said...

eda:

its all becoz of u dear..hehehe...u bg support kat i..ha kan dah kuar jiwang i


rasp:

lentok eh..hihihih

honeylanz said...

paham-paham.. luar kuat tp dlm hati ada taman ;)

*gorjesmum* said...

has:

i tau u faham..kita serupa :)

zarin said...

alaaa sedih plak babe!
anyway kautkan semangat ye! ish tak kusangka bakat terpendam mu itu yer nyah! terrer la...kalau i hampeh ler jadinya

mJ said...

sesekali gedix pe salahnyer...hehehe

adilia said...

x sangka wan bleh create luahan hati yg sungguh menyentuh hati..apepun sabar k..dlm hati perlu ada taman..kih3..same ler kita..

Related Posts with Thumbnails