Monday, May 10, 2010

Facebook

Ok..i tau sekarang ni sume facebook la or fb la or fbook (i selalu tersasul fbook muahahhaa...) malu seyh..mula-mula join agak terkial-kial..lama-lama agak pro..kata nyerrrrrrr..

Semua orang ada fb sekarang kan, boleh dikatakan semua jugak la..atok nenek pon join jangan main-main..i suka sebab boleh jumpa balik old friends dari ceruk rantau mane, cool eyh..boleh dapat tau status ape kawan2 and family on that day..kadang-kadang rasa cool tapi kadang-kadang rasa "hak eleh" ekekeke...

Seronok nya sebab dapat tengok n share photos with friends and family..dapat share info's and etc..Honestly, i am addicted to fb besides blogging itself..but to be honest again, i rasa blogging ni lebih privacy, and more peaceful..even blogger yang i tak pernah jumpa or kenal, but i rasa macam dah lama kenal..to be honest again and again, i boleh tau blogger ni lebih sincere walaupun hanya dengan their writing..some of them i really adore and respect walaupun (again) i barely know them..

Yang i tak suka nya..tentang fb, sometimes ianya di salah gunakan..demmit.hate to say this but i have to..Sometimes jadi tempat untuk memerli others..Sometimes niat kita betul tapi orang ingat nak show off..what the..?i pun tak faham dengan sesetengah golongan ni..i tak faham cara pemikiran golongan ni..and i dont really care!!!yeah bebeh..whatever u said n done, just want u to know that "that is soooo not cool darling"...i mean it!! And who ever yang create fb page yang 'hate hate' whatsoever (selalu artis yang kena) that is so not cool also..hehehe pandai je i kan, tapi seriously i memang tak suka bila sesuatu yang "bijak" di salahguna kan..


Bagi i pulak as a housewife, fb salah satu cara untuk i ber'sosial' with family and friends yang jauh or even yang dekat pun...untuk tahu perkembangan mereka..nampak macam kepochi..but thats the fact..u letak status kat fb untuk tatapan friend list u bukan?untuk semua orang tahu ape u buat that day.betol tak..hehehe..




warning: ini pendapat peribadi..tiada kene mengena dengan sesiapa :p








p/s:now can blog more often..:p *wink*

9 comments:

Lady of Leisure said...

alamak i takde FB... best ke ek berfB hehe... tak leh nak bayangkan..

Shida said...

babe,kalo u nak tau ada jugak org guna fb tu utk hntr msj yg tak sepatutnyer..means msj yg berbaur hasad dengki and so on..
actually i takder fb sbb i mmg tak suker..ni xperience my hubby sendiri..adakah i ketinggalan zaman sbb i takder fb???huhuhu...harap2 tak ek...

*gorjesmum* said...

lady: nak i jujur kan?blogging lagi triple best

shida: u tak ketinggalan lah..dun wori :)..

ERMAYUM said...

sapa yg special tu hehe kalu blogging triple best cik wan gorjes blog lah selalu jgn buat i rindu :)

sisdee said...

actually fb dah rmi salah guna..dulu i pun mcm u le addicted tp bila dah ramai guna tuk bnda tk bagus..rasa cam boring lak :(

errr apa nama u kat sana nak gak add hahahahahaahh..kita sama2 kepoh sama sndiri okay le :)

honeylanz said...

yup me too. blog lg ok dr fb :D

rasp said...

i prefer blogging dari FB...
i have an fb account...
created sbb dipester oleh anak2 & kezen mezen...
so buat satu utk sbb family...
tup tup yg ok sbb dpt gak jumpa old school friends...
tapi i mmg tak active langsung berFB...
seminggu sekali pun payah nak buka heheheheh...
truly....i love blogging!

SyahNas80 @ Nana said...

wannnnnn- lama betul tunggu wan wat blog ni.. dulu rajin update..hope pasni wan makin rajin update blog k... rindu nak tgk wan bebel2 kat blog ni...

TK said...

I so agree with your opinions. I was so hooked to fb before I started blogging seriously. Now I lebey suka berblogging. Seronok dapat kawan2 blogger yg tak penah jumpa seumur hidup from all over the world tapi dah mesra..

Related Posts with Thumbnails