Thursday, January 13, 2011

Sambal ikan bilis nun terbang ke Turkmenistan

Everytime my husband pegi jauh2 i mesti bekalkan dia sambal ikan bilis ni...Kesian dok bujang, makan kat atas kapal tu kadang2 ok kadang2 tak..Ikut chef yang masak jugak..This time dia kat Turkmenistan, dia cakap tak boleh masuk kadang2 nak makan..ye lah makanan dorang jenis yang salad masam2,kari tak serupa kari n etc hehehe...larat ke kita lidah orang melayu nak makan hari-hari kan?

So, bila bawak sambal ni boleh la tambah lauk kat nasi tu, atleast rasa jugak la bila makan tu..Kalau i bekalkan 2 tupperware berapa hari sangat la tahan, mesti mau ajak kawan2 join skali...kalau i boleh pos memang every week i pos.

Kebetulan semalam ada kawan dia yang balik bercuti and nak fly balik sana, so i amek kesempatan kirim lagi 2 tupperware.Hope u like it dear........ Inilah sambal nye......
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:




Gambar memang la takde sebab dah kirim baru teringat tak amek pic lagi..alah tapi sambal ikan bilis korang pon tau rupanye kan...hehehe..lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.........

8 comments:

SyahNas80 @ Nana said...

haha baru nak tgk pic sambal ikan bilis tu.. hehe mesti sedap punyer!!! hehe

*gorjesmum* said...

tu la nas..lupa nak amek..lgpon skang dah malas amek gambo sbb camera ilang..nak guna bb tak clear sgt..hampeh! hehe

venusfreedom said...

mesti kirim kat pengantin baru kan mama wan..hihihihihi

zarin said...

eh i pun buat sambal ikan bilis tadi..hihi sama lah pulak tp i hantar masuk mulut i je hihihi

*gorjesmum* said...

ema: tepat sekali ...ihihihih...

zarin: u masak mesti lagi sedap...*terliur* hehhehe

che'puan Idot said...

wahhh...
syahdu punya entri, dulu-dulu masa kecik2 gelak dengar nama negara ada tan-tan di belakangnya..ingat tipu-tipu macam crita pramlee..
sekali betul daaaa..
how far ye??flight berapa kali transit or direct?

Azmiezas said...

anak buah I pun dah nak balik from turkminestan..every 3 mth dia balik..tp bujang lagi la..hahaha..

mak dia selalu kirim macam2 sampai senget kapal terbang..ahakss..

*gorjesmum* said...

idot:

takde flight direct transit bangkok dulu then baru turkmenistan..
ingat zaman p ramle gohek-gostan..hehehe

azmiezas:

hah sama la 3 bln skali..ntah2 sama ngn husband i tak?heheheowh kapal senget mmg biasa time2 balik ke sana :p

Related Posts with Thumbnails