Tuesday, September 1, 2009

Ape yang saya nampak semalam.......scary dowh!!

Okay yang tak best nye saya tak sempat nak amek pics..hmmm lgpn gelap tak nampak,so saya cerita je la ekk....

Sejak2 duduk Perak ni,kalo nak balik KB kene la ikut jalan GRIK.That was my first time ever lalu jalan Grik ni.Pusing2 pening kepala.Masa first time lalu tu siang so tak takut sgt (grik kan kiri kanan utan je)..Then saya nampak signboard gambar gajah.Saya tanye hubby dia ckp mmg la ini tempat laluan gajah tapi selalunye malam2 je gajah kuar cari makan..Saya mcm tak caya je ape yg hubby ckp siap gelak2 lagi...then hubby cakap 'u jgn gelak2 nanti bila u jumpa baru u tau..ni bkn gajah mcm kat zoo tu,ni gajah liar tau!'...

So, semalam kitorang bertolak balik dari KB at about 10pm...sampai kat kwsn Grik dlm kul 12am camtu la..Saya mmg mengantuk time tu coz masa berbuka makan tak hengatt teehee...tambah ngan jalan pusing2 lagi la asek tersengguk2 je kepala ni..THEN, ntah mcmane saya tiba2 rasa nak bukak mata time tu,bukak2 je GUESS WHATTT...saya nampak GAJAHHH!!!!Besar giler agaknye bapak segala gajah kot..

Saya jerit kat hubby...'eh yang, ya allah, u nampak tak gajah tu gajah la!!!isk'...
Nasib baik gajah tu dok tepi jalan...buatnye masa tu kat tengah jalan hadoiiii!!Time tu saya rasa takut pn ada, excited pn ada...isk2 masin mulut hubby aritu..

Bayangkan la gajah liar dok dekat ngan kita time tu...buatnye dia hangkatt sebelah kaki dia kuis2 kreta mau tergolek2 kreta...isk isk mintak simpang la sume tu...
Sampai umah hubby ckp 'ha tu la aritu tak caya dok gelak2 kan dh jumpa..hehe..'
ALHAMDULILLAH nothing happen n kitorang pn selamat sampai umah...




p/s: tak nak la jumpa gajah lagi eee takut lar....kat zoo nmpk mcm comell je ye la jakun kan...tsk

5 comments:

Ibu kami said...

mmg betul ila, kena hati2 cakap..
gajah liar ni bukan cam gajah dlm zoo, skali dia naik minyak...huhu.. unpredictable.. luckily nothing happen kan?

Emilia said...

ish nasib baik gajah tu tak terperanjat tgk hang..kah! kah! joking :p

*fAzEeLa* said...

ibu kami,
ha btl lina,sib baik la kan..

emilia,
hahaha lawak jer...kang nmpak mak yg gorjes ecehhh kang melompat gajah tu :P

Fynnaz said...

Penah dgr org ckp lalu mlm2 bahaya cz ada binatang liar. U r so lucky dear dpt nampak gajah liar yg besauuuu dan alhamdulillah takde jadi apa2.

*fAzEeLa* said...

fin,
tu la fin,ila seriau jugak tp alhamdulillah sib baik takde ape..

Related Posts with Thumbnails