Monday, June 14, 2010

Lagenda Budak Setan..


Last week i pegi tengok citer ni berdua dengan my dotter Neesa..Banyak gak i terbaca komen-komen cakap tak berapa best citer ni..tapi i tak kesah coz lain orang lain pendapat dia..i tetap nak tengok. Even takde orang nak teman, i sanggup heret anak i gi tengok ekekekkee...upah popcorn leka la dia makan hehe.


Overall, i suka la jugak citer ni..adalah time feeling-feeling tu terasa gak..bak kata pepatah menikam jauhari..eh pepatah ke tu?muahahhaha..Cuma satu je i nak komen (agak2 macam bagus eh nak komen :p) Pelakon perempuan yang Emilia tu, aduiyaiii kerasnye berlakon..i tak kenal pon sape dia, dia apatah lagi nak kenal i..kah kah kah.. But seriously, dia lah yang telah menarik mood i dari feeling-feeling terus jadi...APAKAHH??..Farid Kamil lak macam biasa romantik giler, Lisa pon best lakonan dia..Fazura, even kuar kejap je, mak tetap suka dia, dia berlakon best..


I pulak asek kena jawap soalan dari Neesa, itu ini macam-macam dia tanye..kang kejap berdiri, kejap duduk..popcorn dia sorang hadap..ok tipu, ada gak i makan sikit-sikit. I ada la dah bergenang airmata, ada part yang agak sedih tapi terus tak jadi bila Neesa ajak gi toilet..hampeh!! haha..Takde chance nak feeling-feeling gitu..Tapi sib baik pegi ngan anak..kalo pegi ngan laki haku..habes la dia kondem mak..tak kosa tau..Apa-apa pun i bagi 4/5 stars kat Lagenda Budak Setan..Zaman-zaman i baca novel ni kalo tak silap 90's..masa i sekola menengah..novel macam wajib baca zaman tu..femes giler..time2 remaja kan feeling tahap cipan..agak2 la kan hahahah..novel memang terbaekkk..movie boleh la kan i bagi 4/5 :)


My weekend full dengan wedding..yang last week nye wedding pon i tak tepek lagi kat sini..hehe..You all buat ape weekend??

8 comments:

.::WaNiE::. said...

huhuhu

sedih sgt kee..wani xtengok laie :p

SyahNas80 @ Nana said...

betul2.. tibe emilia kuar.. terus hancur semuanya.. dah ar takl berapa best.. nasib baik ada penyelamat farid kamil n fazura.. hehe...

huhu zul memang tak layan citer jiwang2 karat ni.. bencik betul.n nasib baik member opis temankan haha tu yg leh feeling lebih2 tu hehe

rasp said...

i pun tingin nak tengok citer nie..
masaalahnya si sapphire tak jalan kalo upah 'popcorn' huhuhuhuhu...

*gorjesmum* said...

wanie: gi tgk pstu komen...akak nak dgr ekekekek...

anas: kan..hancuss la emilia

rasp: sis gi ngan gf la..hehhee

ERMAYUM said...

my say as well
da la badan gempal skit rendah skit gigi bawah tak rata, perut ada sikit APAKAH ITU? takkan pembedahan plastik termasuk body n gigi kkeekekek

bukanla nak kutuk dia but MR producer APAKAH ITU logic ka?

buat lari feeling ja kan :)

*gorjesmum* said...

ada: mmg pon...kata muka je hancuss...yg laian2 pe cite..hv to be more alert la mr producer lepas2 ni hehe..

Lady of Leisure said...

keluar je dvd harus i beli

*gorjesmum* said...

lady:hehhe beli tau

Related Posts with Thumbnails