Thursday, September 30, 2010

Ragam Anak Kecil..

Bila sebut pasal meragam ni..banyak macam ragam kan..yang i nak cakcap ni pasal meragam nak dapat adik..mesti u all penah dengar istilah ni kan? Alah, orang tua-tua selalu cakap camni kalau anak kita meragam semacam tu alamat nye nak dapat adik baru la :)..

My daughter Nana, memang asek meragam je..dari sebelum i tau i preggy lagi, dia macamtu.Until my grandmother cakap kat i "Ada apa-apa ke?Ni meragam macam nak ada adik ni.."...Masa tu i blom tau kan so i cakap tak de lah kat nenek i tu..

Tup-tup, lepas beberapa hari i buat self-check at home..memang sah i preggy..teringat balik kata-kata nenek i tu sambil tersengih :D

Memang betul la kot kata orang tua-tua tu..Ya Allah, memang tak menang tangan di buatnya nak kawal budak meragam ni..mana nak kawal emosi kita lagi, nak kawal hormon kita lagi..erkkk...pengsan dibuatnya..

Yang tak tahan tu bab melalak-tak-ingat-macam-kena-pukul tu..aduiii la, bingit nye telinga ni..Rasa macam nak pasang ear plug pon ada..Dia punya meragam memang lain dari biasa..Nak melekat je, dah la kita takleh nak dukung dia. Bila dipujuk bukan nye senang..ber jam-jam baru jalan..Lagi satu hal kalo gaduh adik-beradik (bukan ramai pon 2 orang je) itupun macam dah doblas anak aku kat umah!! Memang mengucap panjang je mama ni ..Dengan kasih sayang kurang (suami jauh), memang jiwa sungguh la mama kat umah..ngeh ngeh ngeh..

Kadang-kadang hilang gak sabar, dia macam nak menguji kesabaran kita..dia punya nakal lain macam..macam sengaja di buat-buat sebab nak tengok mama jadi singa..Subhanallah anak-anak ku, tolong lahhhh...

Kalau ayah ada kan best?boleh tolong handle anak-anak while mama baring je atas katil menghirup udara segar sambil menghabiskan buku Mini Shopaholic yang asek tertangguh je..takde masa dek non.....haihhh!!

Bukan mahu mengeluh, bukan mahu meminta simpati..hanya berkongsi cerita di kala boring melanda...I'm sure ramai jugak yang ada pengalaman camni kan..errr yang bab meragam tuuu...



Memperkenalkan..ratu meragam tahun 2010..:p


Maintain jugak time meragam..klip rambut n handbag tetapppp!!


After about 45mins...fuhhhh lega mak!





till then dadadaaa....

4 comments:

.::WaNiE::. said...

alalala comel nangis2 tp pegang handbeg lagi hikhik

Lady of Leisure said...

haha handbag tetap menten ek.. :D

Ibu kami said...

yup... tul tu ila kalu anak ngamok tahap gaban mmg betul le nk dpt adik.. aariz dulu pun ngamok sakan yg xpenah dia wat sblum ni, apa yg org tua cakap selalunya betul le, depa kan lebih lama makan garam.... happy 4 u & take care dear :)

ERMAYUM said...

amboi meragam pun pegang handbag dik non - celassssssss heheh

Related Posts with Thumbnails