Wednesday, September 1, 2010

Membebel tak hengat..

Salam gorjesss...

Lama sangat i tak update blog..been very busy..not busy actually but tak sihat sepenuhnya..

Owh before i terlupa, i ada satu ucapan kat sini :

THANKS ZILLIONS to all frens and families and my gorjes bloggers frens for the prayers, love and support, sms n emails and etc..i am now in the pink of health alhamdulillah..Sorry to those yang i tak sempat nak reply sms or komen kat fb..so sori...but i appreciate sangat u all..seriously!! Not to forget to my husband yang balik emergency all the way from Turkmenistan..thank u thank u..i lap u :D

ok back to the topic..(macam tak kene je topic tu hahaha..AAK??!!)

My dotters sangat-sangat pandai menyentuh hati i..especially yang kecik tu..shes only 3 yo but sangat-sangat bijak bercakap..Sometimes sampai i pun buleh terkujat dengan kata-kata dia..

Antaranya:

Nana: mama, adek rindu ayah (with her sad face), adik sayang baju ayah (baju busuk ayah, i olwiz keep his last baju he wore before he went offshore)..adik nak pegi offshore, ayah kata boleh pegi (masa ni i geram kat ayah dia, budak ni mane boleh ditipu)..

Neesa: (early morning she wakes up sambil nanges) mama...kakak rindu ayah ... (owh baby, mama too)

Nana: mama..bila mama nak kuar baby nii...mama panggil adik Kakak Nana ok...(me smiling)

Neesa: Mama, kenapa ayah tak keja kat sini..kenapa ayah keje offshore..kakak suka ayah keje kat sini kat umah... (how i wish sayang)

Nana: Kenapa bila baby-baby dia kene isap tuuuttt mama? (erkkkk!!)

Neesa: mama, bila october..lama nye nak october...(she olwiz remember ape yang ayah bagitau dia..october = ayah balik..but now change to november pulak..)


Heh heh hee...Tu sikit je, i tak dapat nak recall yang lain2 tu..sometimes they just can simply makes me cry..me being a bit emotional when my kids talk about their ayah..:( biasa la manusia..

My raya this year wont be the same like few years back..I akan beraya bersama anak-anak n family..my husband tak dapat balik raya..to be honest, i takde rasa langsung mood nak beraya.Persiapan raya pon untuk anak2 je..i nak dorang hepi though the father takde masa raya nanti...Dalam pada takde mood tu, sempat jugak jahit langsir baru and pasang lampu kelip2 kat luar rumah...haihhh...tu pon nak bagi anak2 hepi :p

Owh btw, I rasa bersyukur sangat sebab dapat berbuka ngan my husband for a week, which i thot i wont get the chance to break fast with him this year.Mungkin ada hikmah i sakit tu, atleast i boleh berbuka dengan dia..alhamdulillah..Ramai jugak kan yang tak dapat beraya bersama suami, nasihat i sabarlah, tabahkan hati..kita sekapal don wori :) u r not alone..and i'm not the only one with this situation..so come on to myself..cheer up!!

I cant wait for November..yeap..kamonz time, please move faster...





thats all peeps for now...salam ramadhan..not too late to wish right?better late than never :D luvyahhh guys...





3 comments:

Lady of Leisure said...

welcome back dear..
:)

rasp said...

syukur alhamdulillah knowing u are feeling much much better...
raya pun slalunya utk kids lah kan sis....
take care...

ERMAYUM said...

selamat hari raya dear sabar k susah2 now utk kesenangan masa depan - there will be more syawal and ramdan insyaAllah - try to have a good raya k for anak2 :) u take care

Related Posts with Thumbnails