Monday, October 19, 2009

'Hectic' weekend..

Hello gorjessssssss...hows your weekend?good?..Mine..nak citer la ni and might be a long entry i guess.. ye la dah brape hari tak update blog hehe..

We start from wednesday nite punyer cerita..i followed en. Hubby pegi main futsal..macam biasa sambil menguap tunggu dia main,saya seperti biasa mesti akan kuar jugak suara soprano memanggil manggil anak-anak yang berlari keliling saya..lagi few minutes nak abes tiba2 terdengar anak saya Nana cakap "Ma,nape ayah jatuh?"..Terus saya tengok dalam court tengok2 (brape kali tengok daa) En.Hubby tengah terbaring..What happen?hati dah dup dap dup dap...Then dia kuar court sambil jalan terhincut2..panic nya saya kalo bab2 injured ni..TERSELIUH rupanya kaki dia...haih..sib baik takde pape serius..

Next morning, i brought him to the clinic and doc gave him 2 days MC...Yahooooooooo...sebab ape yahoo haa sebab dapat balik kl la..dah la saya pun tengah sakit perut tapi takpe asal dengar nak balik kl sure saya kuatkan badan dan minda haha..
I have to drive lah kan since kaki kanan dia yang injured..Adoiii malas betul nak drive, coz i prefer jadi co-pilot boleh tido kan *sigh*..

Saturday tu my mom ada buat makan2 sikit so memang bz sesangat from morning we cook sampai la nak dekat maghrib..uols imagine penat dia macamane.Our makan2 started at 8pm onwards and Alhamdulillah sume went well and foods sume cukup..My dotter Neesa yang paling hepi coz buat dia punye belated birthday..my aunty buat cupcakes yg sangat comel..serius,sedappp..Nak order boleh2 email saya k.. (iklan jap)..

Sunday tu banyak open house so tak payah risau nak masak or perut kosong...makan free pegi je la kan.After maghrib kitorang bertolak balik Manjung.I drive,of coz kaki dia tak baik lagi kan..Malam drive sangat la mata ni tak nampak..yer spec yang di beli zaman dulu kala saya tidak pakai dengan alasan tidak comel..hehe..makanya dia tidak dapat tido la masa saya drive..he;s my eyes..yup! Ada jugak la insiden where masa saya nak overtake kreta depan yg agak slow tu tiba2 masa dah overtake dia pegi laju sama ngan my car...owh gosh,opposite car nak dekat dah dia tak bagi i chance langsung nak masuk balik. ape punya driver la,ni la attitude yang boleh menyebabkan accident..haih..

So that's my weekend story..agak boring sikit..but i'm happy to meet all my BFF'S on that day..miss u guys so much..thnx babes!

2 comments:

SyahNas80 said...

hehe jauh gak ek wan drive... tu lah hubby dah sakit baru nak kasi bawak.. time dorang sihat.. kita nak bawak tak kasi plak kan? hehe 'selagi leh bawak ..abang bawak... ' huhu dialog zul..

hehe n best gile makan2 kat umah mak wan tu.. semua amat lazat.. my hubby asyik puji kuzi yang wan masak.. haha siap suh belajar dari wan... hehe insyaALLAH nanti DAH ADA DAPUR N UMAH SENDIRI.. macam2 leh try haha..

*fAzEeLa* said...

anas:

betul2 hehe...erkkk nak blaja dari wan??saya pun budak baru belajar hahaha..tp buleh jer anytime :)

Related Posts with Thumbnails