Tuesday, October 27, 2009

Macam ni ke cara nak ber'POLIGAMI'??

Pagi ni masa hantar husband pegi kerja,saya dengar HotFM..Tajuk utama perbincangan FBI(Faizal Bin Ismail) is about the 'panggilan Hangit' yang he did to a woman.Husband perempuan ni yang suruh FBI buat panggilan and he requested FBI to make a call about 'POLIGAMI'...which actually sebenarnya adalah realiti between the two couple.

The husband actually memang ada affair with another woman and nak mintak izin kawen ler tu..But for God sake, is this the right way to do it??you humiliated yourself and your wife,don't u know it?Berapa ramai pendengar HotFM yg tau cerita ni..gosh.Saya memang emotional sikit bab2 ni.

I pity the wife..Sampai FBI pun rasa guilty dia buat call tu..tapi the wife accepted the appologize from FBI..dia cakap 'It's your job,nevermind'..Then FBI tanye the wife wether is it ok if FBI nak tanye pendapat orang ramai tentang panngilan hangit ni..The wife cakap.."if it's help me ,then ok I dont mind'...Ya Allah masa ni saya memang kesian giler kat this woman..

FBI then pasang balik 'panggilan Hangit' yang dia buat kat that woman,for those yang terlepas..MasyaAllah saya yang dengar pun rasa macam nak menangis..I'm sure ramai gak yang dengar kot pagi ni..

Ada one stupid caller call FBI untuk bagi pendapat..yang lain2 sume bagi comment yg menyebelahi perempuan tu tapi yang sorang ni sebabkan dia wife no. 2 so dia pun cakap macamni:

caller: saya rasa kakak ni kene redha la suami dia nak kawen lain..

FBI : kenapa awak cakap macam tu?

caller: sebab saya ni isteri no. 2 dan saya dah rasa keperitan bila isteri pertama tak redha..walaupun kami sama-sama pegi makhamah tapi kalo dia tak redha tak boleh jugak..saya masa tu dah 50-50 nak kawen dengan suami saya sekarang..saya terima macam2 sms dan call dari isteri pertama maki2 saya..


Dear stupid caller,cuba kau duduk kat tempat isteri pertama tadi,would u do the same thing to that woman??Fikir-fikirkan lah..
You deserve it lah stupid!

Saya harap semua ni dapat jadi pengajaran kepada semua perampas-perampas suami orang di luar sana...kita sama2 perempuan..Renung-renungkan lah....Kepada para suami or laki-laki di luar sana,jangan ingat semua isteri boleh diperlakukan sebegini rupa...



p/s:i'm a bit emotional if its comes to this topic...even it didn't happen to me,but still i'm a woman n have feelings..i'm sure all woman out there feels the same.Kepada isteri2 kedua or more...jgn ambil hati dengan entry saya ini...ini hanya pendapat saya dan INI BELOG SAYA...up to me nak buat ape dgn blog ini..sekian...:)
Ya Allah jauhkan lah aku dari perkara ini...Amin..

13 comments:

estellano said...

haha da dgr jgk. tapi da nk bakar kak wan lg boleh tak. haha..

da pun tengah2 jer la rasa..ok for laki kawin 2 dan ada jgk yg tak best la kalo laki tu kawin dua (TAPI JGN HARAPLA EDAN NK KAWIN 2! HAHA!!)

sbb da dgr ada pakcik tu ckp, die pon merana selama 8 tahun, jadi apa salahnya kalau dia kawin lain kan. kesian jgk dgr pakcik tu ckp.

tp hubby yg buat panggilan hangit tu, dgr suara mcm muda ek. mampu ker dia nk kawin lain?

ala tgk jer salih yaakob tu kawin 3. leks jer. bagi kite tgk diorang bahagia, kte pon rasa pelik kan.. apa rahsia diorang. haha

takpe, da tak kisah mana2.. neutral (woah mentang2 tgh mood baik ni. haha)

*fAzEeLa* said...

estellano:

easy to say..tapi kalo jadi kat diri sendiri macamnae..ha ha..

yang pakcik tu merana 8yrs tu sebab ape k.wan tak dgr yg tu...kalo bini dia sakit or takleh layan dia tu perkara kedua la maybe boleh diterima..

SyahNas80 said...

haha anas tak dapat dengar ar plak coz bz pagi tadi update blog.. emm kawen dua...

kalau mampu SILALAH KAWEN 2 .. kawen 3 ke kawen 4 ke... hahaha tapi INGAT!!! time susah ko jgn harap ar nak susah payah nak g merayu ke bagai kat isteri pertama..

susah senang mula2 kawen dengan sapa? isteri pertama kan? pastu dah senang sikit.. terus carik no.2WTH.... buat menyirap je..

n untuk laki2.. yang ISTERI BAGI LINE tu.. isteri anda amat mulia coz sian kat hubby dari wat maksiat biar dia bagi line.. tapi BERINGAT SIKIT...

arghhh bengang je ngan perangai2 laki2 ni.. n pada isteri no.2... walau macammana baik pun ANDA DIKIRA PERAMPAS OKEH.. JGN AR NAK MENGADA2 PLAK NAK TU NAK INI..

HUH!!! k ler sekian.. stop sini dulu... haha..peace no war.. but if that can be worst ..YES!! War!! WAR!!!! War!! haha

Emilia said...

alamak hai...x dengo lah...bengong ke ape laki pompuan yg nak kawen 2 tu isu cam ni wat main2...malangnya sape yg nak kawen dgn dia tu...

*fAzEeLa* said...

anas:

kann...benci kan dgn perampas ni..

emilia:

u tak dgr ke babe..rugi babe.i yg dgr pn hangin je..ade ke bleh wat joke benda2 mcmni...sabo je lah

ChLoE said...

aduhhhh...bace entry ni mendidih2 rase hati. Tak patut betul!!!

p/s : tumpang emosi juge huhu

*fAzEeLa* said...

chloe:

hi there..kan..i pn emosi jugakss...:(

estellano said...

da rasa da asyik haha jer. hehe. malas nk emo. tapi tahla. kwn da ramai yg di situasi orang ke dua so skrg da dah jadi supporter utk berbini 2.

ade ker aritu family edan borak2. then edan ckp pasal cari lain ker ape. pastu mak die leh ckp "tu pun kalau delia sudi dapat payung emas bila kat syurga..(senyum pandang da) nak ker?" .. blur giler masa tu..tp first dgr mak die cakap camtu menyirap! benci giler. ape kehe nak sibuk hal rumahtangga orang. (which obviously edan bergurau jer tapi bole plak mak die cakap kalau betul2).. bodo x.. ei xsuke mak die!

da mmg ckp kat edan, da mmg xsuke mak die! hihi. ape2 jer la mak die nk buat. nyampah. (kes mak mertua plak nih..)

*fAzEeLa* said...

estellano:

erkkk...k.wan mmg still emo if talking bout his matter.in fact mmg tak suka betul org yg perampas ni..lain la kalo ada kes..bini curang ke,takleh perform ke n etc blh la laki nak kawen lain..
but to me poligami is obviously not for guys zaman sekarang...
boleh tak MIL da ckp mcm tu..kalo k.wan dah nanges kat situ gakss..biarla tak dapat payung emas pun takpe..

Anonymous said...

sape2 yg berlaki kan org kaya,org berduit..jaga2 la..laki ni pkran sengkat..dia rasa ada lebeh sket,bini n anak2 terjaga ok sket..mula la nk onar

*fAzEeLa* said...

anon:

true..so kite prempuan pun kene beringat2 jugakss...:)

MrsSluRp said...

hehehe..bila baca ur entry nih i think most woman (bini no.1) akan rasa benda yg sama...xde lah emo sgt pun kan but its normal to me..mungkin utk mereka2 yg bini no.2 or lebih nih le x rasa kut sbb diorg dah 'hitam' hati maka x nmpak dah tuh yg rembat jerk laki org pun...but i believe in karma kan...kalo a 'man' bole buat benda yg sama kat bini no.1 mungkin jgk dier bole buat utk bini no.2 dan seterusnya...ekeke OMG mintak dijauhkanlah..

btw nice knowing u and thanks for dropping by my pg..;p keep in touch yea..

*fAzEeLa* said...

MrsSlurp:

hi akma,

yup mmg betul if dia bleh buat kat no. 1,might as well buleh buat the same thing kat yg the rest..

btw,nice knowing u 2..:D

Related Posts with Thumbnails