Monday, August 3, 2009

Ceritera...



Hari Sabtu tuh we headed back to KL bawak 2 kreta coz my hubby nk htr VW iteww utk di 'airbrush'.To be honest saya mmg dah lame 'giler' tak drive jauh2 ni.Tp from lumut to KL pn idak ler jauh sgt dlm 3 hrs jek.. saya pn drive la dengan gorjes nyer (nakk jugekk),kreta hubby di dpn n saya follow blakang.Anak sorang satu okeh baru fair...sib baik tido je dorg.Tiba2 masa tgh drive tuh saya tringat ALAMAK rasa mcm dah lame je tak tgk lesen memandu..isk2 dgn perasaan berdebar2 tgn sebelah pegang stereng sebelah lagi meraba2 dlm hndbag..trus capai purse n amek lesen...erghhhhhhhhh OMG lesenku udah mamposs bln 5 aritu..adus,seperti ramai yg mengenali saya (ramai ke jgn nak prasan weh!) saya ni amatlah cepat panik hmmmm ...tapi disebabkan perasaan gorjes yg semakin menebal hari demi hari (uwekkkk muntah ijau) saya teruskan lah jugak 'men'drive..


Suddenly, OMG nape jem tetiba ni (dlm ati jgnlah ada roadblock) sbb my face sure cuakk gile takleh control tahap cipan if ada roadblock..doa2.TAPI doaku itu tidak dimakbulkan waktu iteww (eh dh smayang tak tadi hmmm dah2).....mmg SAH ada roadblock.okeh2 control2 buat selamber la jgn tunjuk sgt muka tuh.so tiba kat polis tu saya buka tingkap sambil bagi senyuman palingggggggg maniss kat abang polis yg agak tua dan tidak hensem iteww..lama plak abg polis tu thn saya ntah ape nak tgk dlm kreta tu..pastu arghhhhhhhh ....abg polis pn memberi isyarat utk jalan fuhhhhhhh lega makk..tp yg tak tahan tu abg polis memberikan sya senyuman yg uhhhhh i cannot describe it coz yg mak tgk hanyalah susunan gigi nyer yg erghhhh amat berkaratt..ampunnnnnnnn abg polis...


dh lepas tu saya trus capai hp n trus sms hubby...'yang lesen i dh mati lar...dah la lame polis thn td...hubby leh reply 'hehehehe..." je hampeh tul.. ok2..then my mum sms ckp arini byk roadblock ada rusuhan kl...patutla...guess what dr lumut > KL saya kene redah 3 roadblock polis..Alhamdulillah sumenye ok maybe org pompuan drive polis tak amek pot sgt kot (ye ke?)..or maybe ...hmmm takpe la kang ada yg muntah lg.hahahaha.... :P


kesimpulannye...SILA check la lesen memandu anda agar anda bleh memandu dgn tenang, tidak seperti saya pada hari itew.I was sondering if aritu saya tak check lesen mesti tak cuak sgt kan...ye la mesti 'condifent' coz taktau lesen mati..pastu misal kata lah kene tahan buleh lah wat muka terkejut berukss giler b*b* tahap H1N1 bile polis ckp 'eh lesen awk ni dh mati lama' hehehehe kuat imiginasi saya..




sekian, terima kasih




xoxo



-gorjesmum-

3 comments:

Mone said...

Nasib baekk..kalo tidakk...huuu..tak taw lah....

*fAzEeLa* said...

mone :

ha kan nasib sgt baikkk hari tuh..hehhe

uMmI said...

kalo aku mesti menggelabah giler wan

Related Posts with Thumbnails