Wednesday, August 5, 2009

Hadiah buat Mama

Wah, sgt sweet tajuk entry saya kali ni..WAIT till you read it okeh...

Macam biasa every morning,saya buat sume keje2 routine saya as a housewife...saya 'suka' buat keje2 umah ni :P. Okeh,pas sume benda dh diselesaikan mcm biasa aktiviti seterusnya or should i say sepanjang hari ;P adalah membaca blog dan melayan facebook sambil2 menjaga anak2 (harus masuk nama anak2)..tepat kul 12.30 saya akan tercongok depan gate umah menunggu Neesa blk dari skool,as usual bile dia smpai saya akan menjalankan lagi skali tanggungjawab saya yang tak tertanggung-tanggung :)....tapi saya tetap buat sume dgn iklhas.....adui bile cite nak start ni..guys, cite blom start lagi tadi tu saya hanya menyimpang sorrrrrriiiiiiii...

Okeh,back to the topic, sampai je Neesa dia trus cakap kat saya "mama cepat kakak nak shishing n yak ni" (sambil tu dia mengepit2 kan kakinya). Adui saya trus hangkat dia dan lariiiiiiii pecut sampai kat toilet.Then saya cabut baju dia, masa tu saya tercium ada bau yg kurang menyenangkan disini, adakah bau ketiak saya (oh tidak,deodorant saya cukup wangi tak mungkin akan menghasilkan bau seperti ini)..

Lepas tu saya pn mencabut seluarnya pulak, adus mengapa siehh bau ini makin kuat?? Nana buat biz ke?hmmm takpe la, THEN bila saya cabut jer pantist dia, HADOIIYAIII...itu dia saya telah menjumpai bau2 yg kurang menyenangkan tadi.. (note: muka anak saya time ni ada bermacam2 ada takut, innocent, blur, rasa bersalah yg sgt tinggi) walaupun begitu jawapan bijak harus kuar dari mulutnye yg comel itew..."mama kakak tak sempat la gi toilet"... aduss apakah tindakan seterusnya dari saya? (note: anak saya tak penah buat mcm ni after dia diaper free)..saya pn membulatkan bijik mata dan mencubit sedikit saje di bahagian peha sambil memberi amaran "kakak next time kalo nak uk uk pleaseeeeee tell ur teacher ok".erkkk sian pn ado maybe dia tak tahan sgt..anyway amaran tetap amaran okeh!


(letter for Neesa):

dear Neesa,

Kakak, nape la kakak menghadiah kan mama hadiah ini, kakak tau tak betapa penatnyer mama membasuh kain yg menimbun tadi?Walaupun mmg mama ikhlas melakukan sume keje, tapi mama kadang2 ada gak time2 yg kurang ikhlas apabila mama buat keje..end up mama kene basuh 1 round lagi kain.It's ok kakak eventho ini kejadian pertama tapi sila la dgr amaran pertama dari mama tadi.Tolong masuk kedalam telinga kanan seterusnya turunkan ke hati bukan kuar balik tlinga kiri okeh...sakit ke mama cubit tadi??Maafkan mama,mmg mama sengaja :P utk memberi pengajaran kepada kakak.Anyway,lenkali nak bagi hadiah sila la diskas ngan ayah dulu yer sayang...mama lebih megharapkan hadiah2 lain seperti handbag,iphone,new laptop and etc..(*hint*)



luv,

mamamu

3 comments:

SyahNas80 said...

hehe... chacha .. ada2 je peel yang buat mama bertambah 'sayang' ek hehe

estellano said...

halamak. nanti kalau kak wan dah tua, sure tergelak2 baca balik benda ni. and neesa pun tergelak2 jugak..LOL!

*fAzEeLa* said...

anas: hahaha...sayang la nak buat hal ke tak buat hal tetap syg u!

da: ha tau takpe...hehehe

Related Posts with Thumbnails