Friday, August 28, 2009

Puasa2 ni perlu ke jadi SLOW???

Aduii...tau la puasa tapi perlu ke jadi slow ni...hmmm it happens to me.....erghhhhhhhh...

Bila pikir2 balik takkan sbb poser ni saya lems mcm ni...Otak bergerak slow ke..haishh...tak kot...isk kebetulan kot!!

Situation 1

Smlm chatting kat fb ngan my fren, pastu poser2 ni takderla nak ngutuk2 org kan,so saya pun dok memuji2 org (siyess tau), dok puji punye puji punye puji smpai tak sedar perkataan yg kuar tu salah maksudnye..nk guna peribahasa la konon2 nye,nak cakap RAJIN..tapi yg kuar..

me > RINGAN TANGAN la dia,baik sgt...rajin betul
fren> emmm...bukan ringan tangan la wan...RINGAN TULANG
me > erkkk (malu dh ni)..ye ke..MAAF kan saya
fren > ringan tangan tu mencuri (tp i rasa ringan tgn tu suka memukul)
me > wakakakakakkaka lawak2...posa2 ni jd slow sikit..aduss malu nye


Situation 2

Saya tengah baca blog my fren gak..entry dia pasal birthday dia yg ke 29..so saya pn jadi pelik coz she is my Uni mate same batch and selama ni saya tak tau pulak dia tua dari saya..dengan pantas saya comment kat blog dia..

me > epi besday mone...eh nape ko 29 ek..maknanye selama ni ko kakak la ek??

then she replied

mone > thnx wan..aik hang lahir tahun brape? aku 1980..29 la thn ni..

Aduss nape la saya wengg ni...nape la mati2 saya dok pikir dis year saya baru 28thn??nape plak saya perasan yg saya muda?? Ya Allah...rupanye i'm 29 dis year hahahahhaa...boleh takkk???

Situation 3

Arini Hubby soh gi beli lauk kat kedai...dia soh beli sikit jer coz esok 10pagi nk blk klantan.So saya pn beli la sikit2 untuk berbuka arini..

masuk kreta, hubby tnye dah beli ke?saya ckp dh.dia tnye beli ape?saya pn cakap le beli untuk buka la...

dia ckp sahur nk makan ape?saya ckp ehhhh....alamak tak terpikir la kita nk sahur esok..adussss why lahhh...

HUBBY pn cakap, maybe sebab puasa u jadi SLOW kot???

HAMPESS!!!

8 comments:

uMmI said...

biasala wan, dah beranak 2...wayar2 pun dah putus...aku pun selalu gak blur2...nak buek camnor...

Emilia said...

kah! kah! tak tau nak comment ape sbb i pun 2x5 tahap lembs di bulan puasa ni :D

*fAzEeLa* said...

ummi,

kann...harap tak berterusan camni lar ekekekekke...

emilia,
hahaha u pn camtu ke beb...ada geng la nmpk gaye nye...

LiNda said...

Salam fazeela.

wahh.. siap ada situasi lagi..

Asalkan jangan lupa waktu berbuka udahle .. hehehe

*fAzEeLa* said...

salam linda,

hahaha kan waktu berbuka ingat plak hehehe...

thnx for drpg by.. :)

SyahNas80 said...

hehe... ye kot time pose ni amat slow... hahaha taknak komen coz diri sendiri pun agak slow pada bulan pose hahah..

Mone said...

aku sokong apa ummi kata..lagi beranak banyak, lagi banyak wayar putus..hahaha..Maknanya aku lagi banyak lah sebab anak aku dah tiga..Hahahahah..Anyway ADEK WAN...hahahah..Selamat Berposa ok...

*fAzEeLa* said...

mone,
erkkkkkkkkk malu siotttttt wayar putusss wakakkaaka

Related Posts with Thumbnails