Friday, November 13, 2009

Attitude yang kurang menyenagkan..

Good morning gorjessss...

Arini saya terpanggil untuk cerita pasal ATTITUDE.yup 'perangai' sesetengah individu..But NOT all okay...Benda ni selalu saya dengar jadi but i was like ye ke..betul ke..Until one fine day it happens to me..

One fine day,I went to Pavilion to buy something.Tapi before beli tu of coz la kite kuar masuk sume butik to make sure our choice tu sesuai ke tak kan..Saya masuk butik C*ach,lama kat dalam tu..ada la SA dia chinese lady ni layan saya..yang ni ok sikit sopan je,soft spoken..melayan kerenah saya tanya itu ini..But then saya tak boleh buat decision lagi so i went to another butik..masuk keluar masuk keluar then saya decide nak pegi balik butik C*ach tadi.

SA yg layan saya tadi ada customer,so masa tu ada sorang SA je yang free..He was standing there, buat buat tak nampak saya..then dia cakap kat SA yang chinese tadi "eh your customer yang tadi..pegilah layan"..tapi SA chinese ni busy kan.Terpaksa jugakla SA bapok or gay ni layan saya gak.Tapi to be honest,kita boleh nampak muka orang yang ikhlas melayan kita or not kan..HELLO??you are paid to do this job nape nak layan i macam ta*k kan..

Seriously i was mad at that time..saya tak tahu nape but when another customer came in,to be more specific foreigners..wah tetiba je SA bapok ni berubah attitude dia.senyum sampai telinga mak aiiii terus tinggal kan saya tercongok2...saya punye la hangin!At that time ada sale,massive sale so everytime saya tanye SA tu brape price after less dia macam malas malas nak kira..bukan nye suruh kira pakai otak pun..apa guna calculator tu kat situ kan.. (malas haku nak kira sendiri!)

Masa tu saya aim ada satu handbag ni...so saya tanye kat SA tadi,dia pun kira n tell me the price..but it was not within my budget..so saya pusing lagi dalam butik tu..Pastu foreigners yang tadi ni pegang handbag yang saya aim tadi..and dalam hati i was like Owh...owh..i want that!!Masa tu saya ada kat sebelah customer tu tadi.When the customer ask the SA brape price tu,SA tu kira n bagitau la the price..And guess what??dia sebut price lain which much much cheaper n it was within my budget.Hangin tak?ye la masa saya tanya cakap lain...Saya pegi balik kat SA tu and ask him nape price dia lain..he said dengan angkuhnya 'EH thats the price i told u just now'..Saya cakap NO...u cakap lain tadi..Then saya cakap ok i'll take the bag...

Malangnya SA yang sombong bodoh ni tadi cakap "Oh i cant do that..wait until the customer make their decision"..Masa tu saya rasa nak mengamuk pun ada tapi control..muka saya rasa macam dah berasap tapi still control..I was hoping customer tadi tak jadi amek yang saya berkenan tu...hoping punya hoping,tetiba customer tu letak balik yang tu..apa lagi saya terus grab yang tu letak atas counter..It was the last piece you know...Mane saya tak meroyan..Rasa macam hape je!

Yang geramnye bukan ape..SA ni macam pandang sebelah mata je kat saya..Why??Is it becoz at that time saya hanya pakai handbag GUESS??Hotak dia lar..Ingat kita takde duit ke nak bayar..Masa nak bayar tu dia tanya nak bayar cash ke card..My hubby bagi debit card.pastu ntah macam mane system takleh nak detact ke hape jadah,SA tu cakap ni tak boleh pakai ni..Husband saya cakap eh boleh cuba try lagi..SA tu cakap tak memang tak boleh!Pastu dah muka dah macam hish tak tau la saya nak describe...then hubby cakap takpe i bayar cash!Geram tau u'ols...kalo boleh saya nak sebut nama dia kat sini...tapi takpe lah sebab dah lupa hehehhe....

Moral of the story...if kita masuk butik tu SA tu layan kita macam ta*k,u'ols ada hak cari SA lain yang sudi layan ok...Hape yang sombong sangat?baru keje butik berjenama nak berlagak..Anyways SA tu mampu ke beli yang dia nak berlagak sangat tu..ha kan dah!GERAM!!But bukan sume SA macam tu tau..ada banyak lagi yang baik,manis je muka...tapi disebabkan sesetengah golongan ni lah yang selalu kita dengar cerita macamni..

15 comments:

Pink Mama said...

Sabar ya Dear, selalunya yang lembut2 ni mmg macam berlagak sikit.

Patutnya you jangan bagi kat dia komisyen handbag tu kalau dia treat you macam tu.

honeylanz said...

alahai.. ni jenis yg bulu. x suka gak. has pernah masuk C*ach KLCC aja. if SA yg has suka tu bz.. i'll wait..duk kt sofa dulu ;)

*gorjesmum* said...

Pink Mama:

Thanx dear..mmg i sabar aritu..tak sampai ati plak tak bagi komisyen kat dia kan...haihhh takpe next time i'll be more careful :D

*gorjesmum* said...

Honeylanz:

tu la kan..lenkali pun i nak pilih bulu SA hahahhaa...

Lady of Leisure said...

isk i yang mendengarnya pun geram...
kalau nak buat perangai camtu baik jangan jadi SA kan, SA should give a good customer service...
sometimes bila masuk kedai yg SA nya ni kureng nak layan customer, hati ni rasa panas jer kan..

Ibu kami said...

ila, nx time gi yg The Garden le..

dh boleh bayangkan bila gorgesmum ni naik hangin... dh paham benar dahhhh.. :D

*gorjesmum* said...

lady:

i agree..kalo tak nak jgn jadi SA kan..ape la dorang ni..

*gorjesmum* said...

ibu kami:

lina,garden SA dia ok yer...hehehehe lina mmg memahami :D

SyahNas80 said...

huhu aritu dah citer kat zul pastu zul menyirap je dengar pastu dia ckp

zul : sayang pasni kite tgk mana2 SA yang wat2 tak layan tu.. pastu kite beli n terus sedebuk duit ribu riban depan dia.. kite beli cash terus Co*ch tu. kite carik yang tak layan n muka kerek..

anas : tu ar wat je camtu.. berlagak sangat SA camtu.. ntah2 dia pun tak mampu nak beli

(dalam hati... haha layan jelah hubby ckp.. kalau betul dia nak beli ok ar.. setakat kobar2 camtu je... tak layan .. haha)

*gorjesmum* said...

Syahnas80:

hahah...ckp kat SA tuh amek ko sedebuk duit!!

Abrahyn said...

babe,
im going to privatise my blog. email me beautifulabrahyn@yahoo.com if you still sudi menjadi my reader...thanks :D

zailamohamad said...

Salam kenal!!!
isy, geram juga bila baca entry you..herm, Zaila takde pengalaman pon masuk butik2 besar ni tapi walaupon tak pernah masuk tak semestinya kita ni tak berduit untuk membelinya kan??
geng2 bapok memang macam tu..perasan bagus tuuu

*gorjesmum* said...

abrahyn:

ok babe..nanti i email u tau.. :D

*gorjesmum* said...

zaila:

salam kenal,thnx for dropping by..u geram eh..i lagi la.kan golongan ni kdg2 menyakitkan..kdg2 pandang kite atasbawah je..hapadarrr!!

Miss dR said...

memang coach punya SA mavam harammm beb..aku pun penah kena kat pv tu. garden pun sama je. baik lagi SA LV walaupun hanya mencuci mata...

Related Posts with Thumbnails