Monday, November 9, 2009

Entry ini ALL about him..takmo baca sila exit..

Its all about him..Him who??Him my husband..

We've been married for 4 years ?weeks ?days..malas nak kira haha..

Known him since belajar kat Uitm,thru my dear fren Dora..First met him masa geeks terbesar kat stadium bukit jalil masa tu year 2001 kalo tak silap..Tapi masa tu dia tegur my fren je,yang saya ni dok kutuk kat dalam hati "eh mamat ni makan tak ajak pun"..masa tu dia makan chips..my faberet.

Lepas-lepas tu dia sering... ewah sering la fuloks..dia selalu datang my Uni nak jumpa kawan-kawan dia kater nyeeeeee... padahal time tu nak ngurat saya kot, perasan kan?..Bila dah selalu datang,hati saya pun mula ada sikit tergedik terdetik..eh apesal aku asek hengat kat dia ni.Nak makan ingat dia,nak tido ingat dia,nak mandi ingat jugak..bak kata sume benda asek teringat je kat dia..Tapi takkan la saya nak tanya dia kan..mane buleyy..laki la should start first kan..

Then dia pun main-main angin..ape benda la main-main angin, haku main hentam jek :p hahaha...kitorang slalu jumpa kat Penang pulak..dia study sana..kiranya Penang tu sume tempat aku penah merendek berdating.Semuanya indah-indah belaka..Kentut pon wangi time tu..u name it,semua saya akan kata manis-manis belaka haha..hah time tu naik volkswagen pon rasa macam naik BMW ahaksssss..

Setelah lama berkenalan,dia telah mem propose saya..bukan propose kawen tau,propose nak kapel ekekkeeke...Di mana?Di tepian pantai Batu Feringghi wahhh lomantik kan u'ols ngeeeeeee...Waktu itu saya ingat lagi saya tengah main game kat henfon saya..Buat-buat macam tak tau tapi macam dapat rasa nak di propose..Eceh ceh.keji tak?? Tapi memang betul pon..tiba-tiba terdengar satu suara cakap "Kita kapel nak tak?"...Lomantik tak hahahha...Masa tu saya tak prepare hape..terkejut sikit je..tapi takkan nak terus cakap I DO kan..relax relax dulu la..tak tunggu lama,masuk kreta haku trus cakap ler i do..gedik kan?Tapi memang best la time kapel ngeeeeeeeee..masih terngiang-ngiang di kepala hotak saya moments tuh..

Sedar tak sedar dah 4tahun kitorang kawen tanggal 20 januari 2005 kami di nikahkan,dahpun dikurniakan 2 orang anak anak anak..Alhamdulillah..Tapi dalam sesebuah perkahwinan, i admit sumenye ada time ni..tak semua manis,ada masin,tawar,masam,pahit dan macam macam lagi..But saya dan dia tempuhi segalanya bersama..I'm sure sume orang itu macam jugak kan kan..Itulah asam garam namanye..Sedangkan lidah lagi tergigit,Inikan pula suami isteri..

Walau apa pun yang berlaku,saat ape pun saya tetap menyokong dia,sedih atau gembira saya tetap bersama dia..apa pun yang berlaku kepada dia,ape ape je lah sebagai contoh,pasukan bola yang diminati nya kalah,saya tetap memberi semangat kat dia..

Saya bersyukur dengan ape yang telah ditakdirkan oleh Allah S.W.T kepada kami.Saya berharap perkahwinan ini kekal hingga ke akhir hayat saya InsyaAllah..Saya pun berdoa anda juga begitu hendak nya..

Kenapa saya menulis entry ini khas untuk dia?bukan untuk melobi yer sebab bezday just around the corner..keji tau kalo macam tu..bukan tau jgn pikir gitu ..sebabnye saya tak penah luahkan rasa begini depan depan dia..malu sikit..gedik kan..takde lah..saje la supaya anak anak saya dapat membaca dan mengetahui kisah ibubapa mereka bila mereka besar nanti..Biar mereka ingat cinta romeo dan juliet ini hah perasan haku!

to husband:

I dont know what is the best word to describe you..but u are my everything..without you i dunno how i 'm gonna face the world out there..I Love You tenderly...with all my hearts...thanx for being there whenever i needed you..







p/s girls yg slalu folo blogs ni,why dont u share the moments u n ur hubby dari mula kenal hingga sekarang...i suka tau meyibok baca bab bab ni...sume nye indah rasa macam terawang-awang...haku nihhh!!Ini kira macam kene TAG la..hah buat tau girlsss...

11 comments:

honeylanz said...

has pun keal hd ms zaman duk uni. lps slbln kenal trs declare couple. grad aja trs kawin..hahahha ;)

p/s: lobi jgn x lopi :p

SyahNas80 said...

wah... so romantik.... haha zul proposed nak kapel kat kedai makan je kat dull tomyam kat kajang tu haha tapi yang kelakarnya dia leh ckp..

zul : saya ni suka di manja.. suka dipujuk...

peh.. tercengang gua sekejap.. biar betul laki cakap cmtu.. bukan sepatutnya gua ke yang ckp cmtu?

*gorjesmum* said...

honeylanz:

ye ke kita sama la cam gitu ek.lobi ke ni babe...adusss kantoi jugaks ekekeke :P

*gorjesmum* said...

syahnas80:

oh gitu ek zul propose...ok lah tu...owh dia suka dimanja ek...

slalu merajuk ke ?isk isk isk ekekekeke lawak2

Emilia said...

ececeh...bab buat2 main game tu yg wa tak tahan tu...kekeke...
ni kire kenangan mengusik jiwa la ni...sweet!

*gorjesmum* said...

emilia:

bile di hengat balik...lawak kan mesti kembang kuncup je idung i time dia propose tu yg cover ngan main game henfon ekkekeke...

che'puan Idot said...

wah..wah..wah..
imbas-imbas kembali ni memang best!
tak pasal2 menyegihnyegih depan komputer

*gorjesmum* said...

che'puan Idot:

u sengih2 sbb baca enti ni ke sbb tringat kesah u..ekekek menyibok plak haku..:D

*gorjesmum* said...

*entri

Miss dR said...

ni kena rewind skit cite, cam ne leh tau nama hubby u ni. hahahaa...

*gorjesmum* said...

ye cik dr..ntah macamane tau nama dia yek...cik dr ke yg bgtau muahahahah :p

Related Posts with Thumbnails