Monday, November 30, 2009

Aidiladha at Kota Baru, Kelate - Part 1

Alhamdulillah,perjalanan kami ke Kelantan berjalan dengan lancar..No banjir seperti yang di war warkan...maybe dah surut time kitorang balik. We all singgah di Tasik Banding untuk berehat, makan n minum. Sampai KB around 12 am.Penat, ngantuk sume ada..

Next day, pegi Parkson n pasar Siti Khatijah..Kalo balik KB sure, mesti dan wajib pegi KB Mall,tak tau nape even takde benda spesel ke hape tapi mesti nak gi jugak sini..Saja la amek angin dalam mall kot haha..Preparation for Raya Haji biasa2 aje..takde over sangat.Baju pon recycle yang mane ado.My MIL macam biasa akan masak macam2 for anak cucu dia yang balik..Menu wajib is Kuzi,so ada kuzi ayam n kambing and theres rendang daging too..Yummy sangat sampai terlupa amek gambo..

Kitorang begitu excited nak tengok lembu kene korban..Every year my hubby's side memang akan amek sekor lembu untuk di korban and share lah beberapa bahagian antara family...My dotter of coz excited nak tengok segala binatang yang ada kat kampung,ayam itik kambing lembu n etc..Sampai2 je tanye mane 'cow'..Cow takde tapi 'cow dung' ada hehehe..mari kite layan pictures...




Selamat Hari Raya Haji :)


L to R : Kak Farah,Me,Nurin n Ina


The Cow..


Agaknye goose tu ingat dia pon nak kene korban..tu yang naik atas bumbung :D



Dah ready untuk di sembelih..



Allah huakbar allah...Huakbar Allah...


Alhamdulillah...selamat dikorban


Jasamu akan dikenang lembu..


Para penonton..bapak2 ibu2 semua yang ada di sini...:p


Selamat di korban...Big Bro hubby termenung ape tuu..


Di siat-siat kulit nye..Ada orang nak kulit ke nak wat handbag?haha..



Dilapah-lapah lembu itu


Para penonton amek kesempatan berposing maut..paling gedix i ler :p

6 comments:

SyahNas80 said...

syoknyer raya kat sana.... huhu next year nak raya kat sana plak huhu.. rugi2...

*gorjesmum* said...

anas:

jommm...next year eh ajak zul blk klate

zailamohamad said...

samerlah, anak zaila pun suka kalau balik kampung, dok kejar ayam ngan itek serati;)
bila tanya Haziq, lembu mana?? dia akan jawab lembu dah mati..penangan tengok orang korban;)
masa zaila balik, jalan xjem tapi ramai juga orang..serious rase macam balik raya puasa..perjalanan kami makan masa 12 jam juga..bila balik shah alam pun sama..tapi lagi teruk rasenya..huhuhuhu..apa2 hal, memang seronok balik kampung kan;)

Fynnaz said...

U looked gorjes like always lah dear. Sama cam when i first lay eyes on you. Chewaahhh wakaka. Yelah sejak sek ren sama jer muka.

Selamat hari raya haji! Raya haji kat kelate mmg meriah sokmo kan? Kitorg raya kl cam koboi jer hehe.

*gorjesmum* said...

zaila:

hehehe..ye la kat bandar mane ada sume tu..nak tgk kene gi zoo..zaila balik ari kamis yer..mmg jem gile tile tu zaila.kitorg ikut grik coz dari lumut..ari rabu dah cabut takut jem hehehe

*gorjesmum* said...

fynnaz;

amboi2 gorjes yer...dia tu lagii sepuluh kali gorjes dari kite hehehhe...

muka masa sekolah dulu comot ya rabbi la fin waakkakaka...miss that time..

raya kat klate mmg meriah fin mcm aidilfitri..

before ila kawen pon raya koboi gak kat kl huhuhuuh..

Related Posts with Thumbnails