Wednesday, December 2, 2009

Aidiladha at Kota Baru,Kelate - Part 2

Everytime balik KB petang2 mesti pegi pantai..tak kira la pantai PCB ke, pantai Bachok ke or mane2 pantai lah.Itu acara wajib bila balik kampung..yang excited nye ofcoz la yang kenit2 sume..For this time hubby decide bawak gi Pantai Cahaya Bulan(PCB) je coz dekat sikit,lagipun tengah2 weather tak elok bukan boleh mandi pon..just jalan2 je. Dulu kan,pantai ni nama dia Pantai Cinta Berahi..wah nama takleh tahan ekekkeke... I dun know when dia tukar and reason ditukar nama pon tak tau.Tapi kalo mengikut logik maybe ditukar sebab nama tu tak best kot..cinta berahi macam nak menggalakkan orang (especially yg blom kawen) untuk merendek berasmara dana di situ..tak manis la kan.Buat nye foreigners tanya ape makna nama tuh..hah nak jawap hape??..Ape ape pon hanya orang Kelantan yang tahu nape ianya ditukar..(Zaila bleh buat entry pasal ni tak?)


Pantai Cahaya Bulan



Ramai kan orang.ditambah ngan dua budak kenit tu..



Masa ni kan selipar Neesa jatuh kat bawah..Hubby tengah berusaha amek..but FAILed!Hehe


Apalagi budak ni pon sedih tak hengatt la terkenangkan selipar dia



Budak ni pulak memang relax giler sebab selipar dia selamat



Kalo singgah PCB jangan lupa makan colek!Kitorang order colek kepok,fishball n ikan kembung


Budak tu senyap jap time makan..pastu sambung balik nanges..



Colek tadi makan ngan sos n kacang tumbuk ni memang MABELES u'ols!


Apa yang u'ols nampak kat gambo ni???nampak tak?


TADAAAAA....
Ada MCD drive thru n 24hrs u'ols!! Kecoh kan saya, pasni takyah susah2 gi KB mall if nak mkn mcd..owh..ini kat Wakaf Che Yeh,KB


End up,balik dari pantai kene gi KB Mall jugak nak cari selipar Neesa...(mama dia suka la gi mall amek angin ekekkee)..Owh lagi satu acara wajib bila balik kampung is to have BBQ at nite...Malam tu ada kerang,ayam,udang,ketam n hotdog..kenyang tahap cipanzi okeh hahahha...Sedap weh!Sampai pics pon tak amek coz camera dok atas, saya takut malas nak naik atas sengsorang..Itu lah cerita Aidiladha saya for this year..ini summary je,kalo nak citer sume mau kejong tangan nak type ekekkekeke...:p

15 comments:

Lady of Leisure said...

bukan saja famous, malah pantai cahaya bulan ni cantik kan..
:)

Haris Zuhaina said...

bahaq kat neesa: buat lah lagi, leh dapat kasut baru sokmo.. itu cam aku kecik2 dolu2-penuh ngan politik...

zailamohamad said...

owh, zaila pun perasan McD tu..serious balik kampung rase macam orang jakun je..kelate dah happening dah kan;)
balik haritu pun zaila g Pantai Irama (Bachok) & Pantai sri Tujuh (Tumpat)..best!!

SyahNas80 said...

wah... jelesnyaaaaaaaa... ni yang takleh tahan ni... kene balik sana jugak.... tak kira... argh.. jeles2 tak dapat join bergumbira di sana...

*gorjesmum* said...

lady:

cantek jugak tapi takleh mandi sgt bahaya..

*gorjesmum* said...

kak haris:

kalo macamtu mama dia pon nak jatuhkan kasut dalam batu tu lenkali ekekeke :p

*gorjesmum* said...

zaila:

u pun perasan ek mcd?hehe mmg tau kalo blk klantan jadi jakun betul betul!

*gorjesmum* said...

anas:

jommm..lenkali kitorang nak blk kitorang racun zul soh balik gak ngeeeeeeee...

~Love Says It All~ said...

JADUAL KELAS MAKEUP AKAN DATANG:

6/12 : PERSONAL MAKEUP CLASS DI SERI KEMBANGAN
20/12 : PERSONAL MAKEUP CLAS DI S.ALAM

15/1: PERSONAL MAKEUP CLASS DI TERENGGANU
16/1 : PERSONAL MAKEUP CLASS DI KELANTAN

23& 24 JANUARY : BRIDAL MAKEUP CLASS (2 HARI) JANUARY INTAKE!!!

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
016 2128740 (EYRA)

Anonymous said...

PCB = Pusat Cari Bini...hehehehe...ini yang aslinya..

zarin said...

serius jelesss!!
raya puasa hari tu pun tk sempat pi pantai kat klate...raya haji tk jadi balik...mak jeles la babe!

bila lagi u nk kelik klate?
buleh jompa kat sana ekekeke..

eh,eh, tayang lah selipar baru neesa...cian dia nanges...

SyahNas80 said...

wan- silalah racun zul tu... huhu dah ar dia hutang orang 1 lagi vacation g lumut... adus.. tensen betul...

*gorjesmum* said...

zarin:

jeles ke babe.hehehe..pasni taktau bile nk blk lg..nti i roger kalo blk.u klate belah mane?

eh,eh, ape sgt i bleh beli selipar kat kb mall...main tangkap muat ekekkee..beli bubblegummers jer hahaha...asal ada selipar..

*gorjesmum* said...

anon:

u org klate ek..owh pusat cari bini yer..hmmmm

*gorjesmum* said...

anas:

ok beres..nanti akan di racun si zul tu ekekekke...meh la lumut kitorang bln 3 dah cabut tak dok sini

Related Posts with Thumbnails