Wednesday, December 16, 2009

Setia atau tidak??

Today, i nak cerita pasal kesetiaan.It happens everywhere,tak kira kepada orang yang dah berkahwin atau belom.Tapi bila sesuatu kejadian itu berlaku di depan mata i,maka nya wajiblah i tulis serba sedikit,bukan untuk menjatuhkan mana-mana pihak..tapi untuk di jadikan pengajaran kepada kita..

I cerita dulu situation tu....

The Situation:

Encik H bekerja di negeri P dimana dia tidak membawa family nya bersama..wife n anak-anaknya tinggal berjauhan di negeri J. Mungkin ini di namakan pengorbanan yang besar kerana sanggup berjauhan...but wait until u hear the stories..

Satu hari, Encik H datang ke satu event,dan bersama dengan dia seorang wanita ayu bertudung.Terlintas di fikiran i, oh maybe wife dia datang sini bercuti..but then i dont see their kids with them.Maybe kids tak ikot ok takpe..Then when they came nearer, i tengok this girl muda nya,macam anak dara..dah terdetik dalam hati "eh ni wife dia ke..mak aiii macam anak dara" Masa tu i nak tegur nak tanya baru sampai dari J ke..mana anak2?...But ntah kenapa mulut ni terkunci,instinct i macam cakap ada yang tak kena..So i decided not to ask her any questions.

Kitorang duduk satu meja..then masing-masing pegi la amek foods coz its buffet that time..Makan punya makan, i could smell something..i tau that girl is not his wife!! Alah kita buleh differentiate between wife or scandal kan..or is it just me being paranoid? Cara dorang bercakap pon i dapat tangkap tau..Makan share-share amek food kat pinggan pasangan yang tak abes makan..Kalo lah misal kata frens pon, taktau malu ke this girl??Datang dengan husband orang,naik kereta berdua-duaan..lainlah kalo satu kereta ramai2..takde la timbul any syak wasangka orang lain,ye lah the guy is married..tak manis kan?

Maybe some of you think that this is normal.But for me it is not normal..Maybe i'm not sporting enough,but hey...banyak benda lagi yang boleh di-sporting kan..but not when it comes to this. Well... being me, i jadi a bit sedih bila i terfikir apa lah yang wife dia rasa bila dapat tahu yang husband dia kuar bawa girl lain,bukan sekali dua tau, i penah terserempak ngan dorang kat taman ok..nah u see the situation?gi taman berdua-duaan..ape kejadah nye?

I dapat tau dari sumber2 yang boleh dipercayai..memang sah that girl bukan wife dia..they work in the same office. Lar..ramai lagi lelaki bujang kat opis tu..nape that girl choose to hang out with husband orang yang wife dia jauh..Orang lelaki ni bila ada perempuan lain amek tahu pasal dia,yang anak dara pula..what do u think will happen??Sedikit sebanyak ada tak perasaan apa-apa akan timbul?

I penah tanya soalan ni kat my hubby..what if that guy find out wife dia kat sana keluar berdua-duaan ngan lelaki lain macam yang dia buat sekarang?? Apa yang dia rasa eh...hmmmmm...I kesian betul kat wife n anak2 dia kat sana..Kesian nye coz husband dia buat macamni..

But i do hope nothing serious happen coz i dont want to make any *consumption..I am nobody to judge them...Only God knows what happen between them..I am not a ke-po-chi okay...i just wanna share with u guys..I really hope Allah s.w.t jauhkan perkara ni dari berlaku to me or anybody else..

Persoalan nye sekarang..SETIA atau TIDAK? What do you think..

For me, my answer is TIDAK SETIA! thats it..memang tak setia this guy..keluar berdua bak merpati sejoli..cehhh sian kat wife dia..



The end..





Correction:
*consumption change to assumption..

10 comments:

zarin said...

tidak setia babe!!
wa tk suka laaa...
ada kawan husband i pun dah kawin lg satu pasalnya slalu sgt outstation together ngan staff dia tu, then mula menjadi teman makin mesra..
kesian kat wife dia...padahal tinggal satu negeri je tuh...

*gorjesmum* said...

zarin:

tu la babe..bila berdua duaan..yg ketiga itu..sapakah???syaitannn...

zailamohamad said...

same goes with me, sangatlah tak setia jantan tu!!
Zaila pun slalu terdengar kisah husband & wife bila berjauhan sket, last2 laki mesti buat perangai..dia xfikir ke tentang perasaan wife dia bla tahu husband dia cheat her?? argghhh..takleh imaginelah..geram ni..tak suka jantan macam ni..serious i tak suka..hopefully husband kita not this kind of personlah kan..nau'zubillah!!

*gorjesmum* said...

zaila:

tu la pasal zaila..hopefully tak jadi kat kite ..

Lady of Leisure said...

ya ampun.. tak leh terima la perlakuan mcm ni.. dah kawin buat la cara dah kawin kan...
isk isk isk.. emo plak i ni.. hehe..

delia said...

"But i do hope nothing serious happen coz i dont want to make any consumption.."


consumption ker.. assumption tu kak wan? :D

*gorjesmum* said...

lady:

mmg i pon emo...

*gorjesmum* said...

delia:

muahahhahahaha...haah la baru perasan...assumption kan..kahkah my bad

honeylanz said...

x setia! mujur en.H if en.M..mau has jd T-REX..

*gorjesmum* said...

has:

heheheh...en.h la has...bukan nama sebenar hehehe

Related Posts with Thumbnails