Thursday, December 3, 2009

Police N Thief..One Two Jaga..

Bengang ok...sedap2 beraya di kampung tetiba saya dapat call dari my mum kat KL gtau yang my house kene masuk PENCURIK!Bukan setakat my house je,my uncle n aunty's house pon kene..Kat taman tu memang banyak my relatives house..sume dok dekat2 tapi lorong lain2 la..ok enuff said.

Dahla on that day saya baru je dapat berita sedih yang parents my fren meninggal..A few minutes later i received call from my mum saying that my house kene masuk pencurik and dah macam kapal pecah umah HAKU!...U'ols bayangkan dapat 2 bad news in 1 day..agak2 terduduk tak?Yup,saya terduduk jap macam orang BLUR..Then bila pikir2 balik,mujurlah takde barang berharga sangat tinggal kat umah tu..Ye la sekarang kan saya tinggal kat Lumut so barang2 berharga either saya bawak or ada ngan my mum.

But still,if ur house kene masuk pencurik and u takde kat situ,sure pikiran melayang2 jugak kan..My dad buat report polis n polis cam biasa datang menyiasat la konon..U'ols bayangkan cap jari pencuri even cap jari kaki pon bersepah2..kalo CSI ni rasanye kacang putih je bagi HORATIO!..How i wish..yada yada...

Ok,my mum cakap tak tau la ape yang hilang coz takde benda sangat pon yang berharga..but duit foreign yang my hubby kumpul2 itu lesap..Frust betul hubby bile dengar..yang lain2 my mum tak sure,so tunggu kitorang balik weekend ni.Benda dah nak jadi,apa boleh kitorang buat?Spot check je la ape yg missing,tak leh wat ape dah..

Rumah my uncle hilang cash and vcd player..siap amek handbag my aunty untuk letak barang2 dia curik kot!hampeh nye pencurik.Umah my aunty pulak hilang tong gas..dah tu dia takde benda nak amek,tong gas pon jadi kot?pastu kan pencurik tu sempat makan nasi impit kat dalam fridge...bole tak?Geram betul la..Sume ni dorang masuk masa orang takde dalam umah..Owh 1 more case, umah belakang umah saya,toke kedai tomyam..hilang cash 10k n barang2 kemas bini dia..wallahhh kayo pakcik kayo...Dem u thief!

Polis dah start buat rondaan siang malam kat taman tu and saya harap sangat pencurik tu di tangkap..harap harap sangat!

Kalo tak pon..takpe biar Allah S.W.T yang balas semua perbuatan kamu wahai pencuri...Dunia boleh la jadi thief..di akhirat nanti...amek ko balasannye..Saya doakan kamu bertaubat nasuha sebelum kamu m*ti...

9 comments:

zarin said...

ish siap makan gitu..tu yg tk tahan tu ...but then dpt 10K..memang pakcik kayo...:)
eh tong gas pon nak amik? teruk punya pencuri!!!

*gorjesmum* said...

zarin:

tu la babe..tong gas pon nak..ni kan i rasa dasar drug addict main sapu je ape yg boleh buat duit..even 2 3 hengget pon dia sapu gak..haish!

Helena said...

Sorry to hear. i pun heran. jarang i dgr cases pencurian di taman perumahan dapat solve. infact tak pernah. padahal beriya ambik cap jari kan. Sampai rosak my table dibuatnyer. Kat malaysia takda horatio malaysian version ke?

hope nothing much barang you yang hilang....

*gorjesmum* said...

helena:

tu la..kalo ada version horatio sure takde chance pencurik tu nk lari babe..

i pon hrp takde la yg important ilang..huhuhu

btw,thnx for drpg by my blog :D

Lady of Leisure said...

isk berani betul pencuri skrg...
kalau dapat tangkap mesti rasa nak lempang dia sampai pengsan kan...
tong gas pun nak curi melampau betul...
mesti terdesak like what u said may be drug addict..

*gorjesmum* said...

lady:

tu la berani sangat pencuri ni..

che'puan Idot said...

kurang hajar punya perampok! tong gas bleh angkat. apa dia ni angkat berat ker?
sis, ada satu doa pasal elak barang/kepunyaan dicuri tau..elok amalkan...
nak tulis arab cemana nih?
tapi bunyi dia start. wa ukhra lam takdiru alaiha qod aha talla hu biha wa ka nallahu ala kulli syai in qadir...
nih ayat21 surat al fath.

zailamohamad said...

harap you sabar ye..tulahkan, nowadays ni memang banyak sungguh manusia yang mahu jadi pencuri..sampai ada yang mati dalam keadaan tengah mencuri pun ada!! ape, takde keje lain ke diorang leh buat??

*gorjesmum* said...

zaila:

tu la keje dorang..mecuri!!biar allah balas sume perbuatan dorang

Related Posts with Thumbnails