Tuesday, December 8, 2009

Rojak Story..

Last Saturday kitorang balik KL nak tengok2 umah..Sampai je KL kitorang decide gi site visit kat Mid Valley dulu ekekkeke...harum nye bau angin dalam mall hmmm...Tujuan pegi actually nak cari pressie for our frens yang baru deliver baby boy..Kitorang nak pegi visit dia kat Seremban on Sunday tu.Bila dah jumpa apa yang di cari,perut baru la terasa lapar..Hubby ajak makan kat"'D' Warung"..Selalu dengar orang citer je.Warung ni memang betul2 macam warung kat kampung2..Design pon sebijik macam stall yang kat tepi2 jalan..Old style gitew..Menarik la jugak,located berdepan ngan F.O.S kids n teen,if i'm not mistaken kat 1st floor kalo tak pun 2nd floor hehe..meh kita tengok pictures dulu before saya citer pasal makanan..jeng..jeng..jeng


On the way to KL dalam kreta..tengok kemain manja budak tu ngan ayah dia :D



D' Warung..tengok design mcm old skool kan..



My girls yang jakun..uols tengok kusi meja pun style lama2 kan..




bila soh bergambar mesti nak buat mata camni..eee geyammmm




Memang kampung style abes..



Neesa posing kat one spot yang ada basikal tua :D



Saya nak citer pasal the foods puloks.Hubby order Mee Rebus, saya order Mee Kari and for the kids saya order Nasi campur with kerutup chicken..okay,design kedai ni memang gempak la coz dalam mall camgini dorang boleh wat idea nak wat kampung style kan..i give them 4.5/5 star..BUTTTT.... theres a but...For the food i give them errrrrr 2/5 star..Why?Alamakkk,kurang sedap la the food..Menu banyak yang kelantan punye foods,ada Nasi Tumpang,Nasi Dagang n etc...nak tau untuk Nasi Tumpang je RM9.80.Mahal tak?Kat kelantan boleh dapat dalam rm 1 or 2 ok..But saya faham dalam Mall mesti mahal,ok la if sedap kan..if not rasa macam hape je kan.Hubby nye Mee Rebus tak sempat nak amek gambar coz sampai2 je food hubby terus ngapp hehe...(note:ini my opinion je tak sedap,tapi selera masing2 kan..maybe ada orang cakap sedap :D )


My Mee Kari...not yummy!



Nasi Campur with Chicken Kerutup..not yummy jugak!


On Sunday, after breakfast kitorang gi Seremban..Ya Allah comel giler baby Wan Aariz Ebraheem..and most important thing is baby tu was born on the same date as mine...weeeee...And i love the smell of newborn baby sangat harummm..Lepas balik tu kitorang terus gi KL coz ehem ehem...saya nak cari new gadget and few things coz next week nak gi Langkawi yeay!! Sudahnye dapat la ape yang dicari setelah mendengar pendapat2 serta hujahan2 dari orang yang tertentu,i decided not to buy BB..instead of that i bought Nokia E66, okay lah dari takde..yang penting i need a phone yang ada wifi,camera,3g n etc..(*which i dunno what is the etc2 tu ekekkee ;P).Also, i bought few tops n leggings for my girls..and new bikini for them..new blouse for myself..and also 'new moon' for me hehe baru nak baca..haihhh orang lain dah khatam saya baru nak start..

Ntah hape2 kan...kecoh betul!hahahaha (my hubby olwiz cakap ni if saya letak ni dalam blog)
Saya bukan nak menunjuk tapi berkongsi cerita...hanya bloggers yang faham niat itew,rite girlss?


Balik Lumut malam tu dengan perasaan yang sangat tenang...coz dapat ape yang dicari..hehheeee..





p/s: errr...title entry is about rojak but satu hape pon i tak tulis pasal rojak...rojak meant for variety stories bebeh!hehe..

p/p/s: errr...my 2nd dotter Nana cakap kat saya "mama ni bukak tutup bukak tutup je fon.." huhuhu.. ye la mama dapat fon baru agak jakun la sayanggggg...;p

16 comments:

zailamohamad said...

g MV??bestnyeeeee..zaila pun ingat nak g sanelah weekend ni amik angin..syok p masa nak krismas, loe the decorations!! ada tak masa u g haritu??

*gorjesmum* said...

zaila:

ada banyak zaila...cantek2..n now ada sale hehehhe :D

Pink Mama said...

ya...hanya bloggers yang memahami =)

*gorjesmum* said...

pink mama:

yup dear :)hehe

zarin said...

batul tu babe! hanya bloggers yang memahami...my hubby pun slalu kutuk i asyik amik gambar..
langkawi babe?bestnya boleh bercuti cuti...bila mak nk pi cuti nih??

*gorjesmum* said...

zarin:

jom babe gi cuti2...

aaa sama la kite slalu kene kutuk ngan hubby ngeeeeeeee

SyahNas80 said...

wan- haha welkem to the club NOKIA E66 .. same like me... hehe wan punye warna apa? hehe serius amat ok hp ni dah lama dah anas pakai.. ambik pun lawa tau...kebanyakan pic dalam blog anas pun pakai nokia E66 je... hihi...

yup..bukan nk kecoh or menunjuk but saje je lagi pun blog masing2.. mesti nak share or one day mesti nak baca balik...

*gorjesmum* said...

anas:

oh ye ke..hehehe wan nye kaler grey...

tak dapat la bb nas...lgpon rasa cam comel je e66 tu..:)

Lady of Leisure said...

bestnya nak gi holiday kat langkawi.. i honeymoon kat langkawi lepas kawin haritu.. best mmg i suka dan rindu sangat nak ke langkawi lagi.. nanti snap pic banyak2 k..

restoran ni kat midvalley? sungguh la i ni jarang ke midvalley padahal tak sampai 10 minit pun dari rumah hihi...

*gorjesmum* said...

lady:

ooo u honeymun kat langkawi yer..

haah kat mv ni nti lady try la makan situ..tp mv ramai sgt orang la pening kepala!

vasilissa said...

hahahah.btul.mknn hanya la so-so je eh?ktrg try nasi tumpang ritu.er...ade mmber try air 3 layer tu ckp best.ntah le.erm bloggers mmg memahami.tp my blog less pix.tp kental, xde pix pon leh memahami blogers language kan?hahahah.

*gorjesmum* said...

kak in:

hahahah dah mkn yer...kureng sikit kan..

yup hnye blogers yg faham!

SyahNas80 said...

anas kadang2 bekpes kat d'warung ni.. maklumler keje kat midvalley ni semua kedai dah rasa termasuk ar d'warung ni... haha kalau makan pun makan megi kari je haha walaupun cam leh wat sendiri tapi malas punya pasal makan megi pun kat d'warung... hehe...

chicken kerutup pun dah rasa tapi ni serius tak berapa best pun... aritu makan lunch pun sebab tak tau nak makan katner lagi hehe...

*gorjesmum* said...

anas:

anas lagi teror kan kalo nak makan kat mv ni hehehe...

Fynnaz said...

Alaa babeeee! Apsal tak beli BB boleh ber BBM selalu. Fin dulu pakai E71 so ala2 hp gitu lah kan boleh internet bagai but tak sebest BB! Haha dah jadi die hard fan BB dah ni.

Bila lah kita nak jumpa yek.

*gorjesmum* said...

fin:

BB blom sampai seru la babe...hehehhe..

Related Posts with Thumbnails