Tuesday, December 22, 2009

Family trip to Langkawi n Perlis

Before cerita i ni jadi masam n basi baik i cepat hidangkan kat u'ols..hehehe :D

Last Friday,kitorang gi Langkawi..Its actually a family trip belah my husband.Those yang dari KL dorang chatered satu bas, while kitorang direct gi dari Lumut naik kereta.Lagi satu kereta dari Kelantan.So all together 1 bus n 2 cars..Sampai je di Jeti Kuala Perlis kitorang lepak2 dulu coz our feri bertolak pukul 11 pagi..Pagi tu mak aii penuh ngan umat manusia kat jeti.Al maklumla time2 cuti memang ramai kan..Ditambah ngan rombongan cik kiah kitorang nih hah hamek ko!...Our feri delay about half an hour..sabo je lah..orang dah excited nak jejak pulau nih...Gambar-gambar yang i amek, i sendiri pon tak puas hati ekekekke..pasal pe?Pasal i tak banyak amek gambar..pastu bila amek ntah hape-hape..bole?Sape yang ada fb i dah tengok gambar2 ni...jangan muntah kay..

Ni kat dalam Feri Bahagia...nama feri tu bahagia ok..tapi i memang bahagia jugak :p

Sampai je kat Langkawi, Hubby terus gi amek van yang di-booking.Rate dia time-time cuti ni dalam RM 150 sehari..ok kan?Kalo u'ols amek Wira dalam RM 120 sehari..baik amek van dah nama pon rombongan cik Kiah kan :).. We all duduk kat Hotel Seaview Langkawi..just about 1.1km from jeti..dekat kan. Sesampai je kat hotel,takde mandi2 deh, letak barang dalam bilik kitorang terus kuar gi makan dulu,makan kat food court je coz tu yang paling dekat. Then hujan selebat-lebatnye, tapi sume orang dah tak sabar nak pegi pekan Kuah...termasuk la i ekekekke...Bila ujan dah reda sikit,kitorang terus pecut gi Kuah..Wah leganya...I survey2 dulu barang-barang kat Kedai Ram, Haji Ismail Group n lain-lain..Coz my biras said kat Idaman Suri agak murah jugak.Idaman Suri jauh sikit dari Kuah.


Nak jugak amek gambar ngan pokok kismas tuh..ni kat hotel deco dorang biasa-biasa jek


Malam tu for dinner, my brother in law suggest kitorang makan kat floating restaurant..Nak pegi situ kene naik boat dalam 7 minit..Memang i recommend u'ols yang nak pegi Langkawi gi makan kat sini..Kalo nak nampak scenery dia yang cantek tu gi petang sket dalam kul 6.30 ke ok..I pegi after maghrib so tak nampak sangat view..Tak ramai yang tau tempat ni, ada orang kata ni tempat makan Dato' n datin selalu pegi...betul kah?Patut i rasa macam datin je malam tu..datin wannabe muahahhaha...mula la i VERANGAN kah..kah..Nama restaurant ni Langkawi Restaurant n Fish Farm..

Ni sebahagian family i yang tengah tengok ikan..kan fish farm..


Walaupun gelap n blur i nak letak gak gambar ni..ni lah family kitorang meja belakang tu pon sama...ramai kan..:D
Masa makan ni kan bleh terasa restaurant ni gerak2...seriau makk!

Balik dinner, hubby ajak gi jenjalan kat Pantai Cenang..Agak happening jugak kat pantai cenang. Banyak clubs n kedai2 yang macam bazaar kat sana..orang muda-muda suka la tempat camgini..i pon muda tapi i lagi suka tempat shopping pinggan mangkuk eceh..nak jugak muda tuh! Masa i pegi ada funfair..hape lagi my dotter neesa pon terkinja-kinja nak naik benda2 alah tu..tapi i bagi dia naik satu jek..



Wake up girls..time to swim..yeay!

Pagi tu i kejut anak2 i awal giler sebab nak swimming kan..tengok la gambar anak i kat atas tu..mata pon takley bukak hehehe swim punye pasal sanggup bangun awal..Motif nye sebab mama dia ni ada keje..keje shopping la ape lagi kah..kah..


Gosok-gosok mata tu buang taik mata dulu before terjun kolam :D


Lepas puas hati swimming, i terus siap-siapkan dorang pastu gi breakfast kat bawah..makan sampai kenyang coz pasni nak jalan banyak hehe...First destination kitorang tuju is Idaman Suri..ye memang idaman saya yang surirumah ni :D
I terbeli set Correlle di situ..puas hati mak!


Ini muka suri2 yang puas hati shopping di Idaman Suri..tengok muka i senyum puas ;p..



After that kitorang sambung jalan kat Kuah untuk beli benda2 lain yang patut dan tak patut jugak..tengok la my dotter dah start buat onar..melalak kepenatan kot..


Kat Kuah i beli kain batik jawa, minyak gamat sedozen..sudu garfu berdozen, tempat letak kueh bertingkat, tea set for my mom..i berkenan ok tea set tu..nyesal tak beli lebey..takut tak larat bawak je time balik..huhu..
Bila masing-masing dah puas hati,balik hotel packing barang la ape lagi..oh kitorang pegi 1 nite je coz actually kitorang ada wedding to attend kat perlis on Sunday..Sambil menyelam sambil minum air la..tu yang sampai ke Langkawi :)
For Lunch kitorang makan kat Bamboo Beach Restaurant..sape2 yang nak pegi tu..u'ols guna garmin je tau...sure sampai..sebabnye i pon guna garmin je kat sana..The food boleh tahan...



Father n dotter at Bamboo Beach Restaurant (kat tepi restaurant tu)



Gambar wajib ada..my girls yang notti..

Sampai di Kuala Perlis kitorang dok kat Homestay yang uncle dah book for us..3 buah umah semuanya..Malam tu semua dah capek..penat.So end up dorang tapau food for us..kitorang makan Nasi Ganja malam tu..memang high abes..kekekeke tipu je..nasi ganja famous kat perlis sedap tau u'ols...nyum nyum..
Keesokan hari nya,kitorang bangun pagi coz agenda pagi tu nak pegi Padang Besar..Dah alang-alang sampai Perlis,memang wajib la pegi sini..i dah biasa dah..ewah..ye la i dulu belajar kat sini kat Uitm Arau..:)

Kat padang besar..cuci-cuci mata


Ha ni memang cuci mata ..my dotter pon takuttt...hehe

Last but not least, tengahari tu kitorang pegi wedding tu..lovely, boleh tak i tak amek pics pengantin baru..tapi i amek pics ini
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"


Pengantin lama



muahahahhahahahahahahahahahhaha...
muntah jangan tak muntah...



Sekian cerita i untuk kali ni..sape-sape yang ada soklan buleh tanye i..hehehehe

12 comments:

honeylanz said...

ni betul2 menyelam sambil minum air ni... byk tempat singgah yea...tp has blom puas le g langkawi...rs mcm nk pg lagi hohoho... x jemu duk lelama kt idaman suri ;)

zarin said...

babe! citer sikit camner nk gi rest fish n farm tu? we all pun ada wedding kat perlis feb nanti n b4 that singgah satu mlm kat langkawi mcm you all ni...nk gak mkn kat rest tu...hihihi..
tk pernah dengar lg rest mak datin ni...i pun mak datin gak kikiki :D

monecomel said...

Wah..hang dah berapa kali hah p langkawi? Aku yang duduk berkangkang kera ngan Langkawi ni pun tak pi pi pun lagi ke Langkawi. Tak boleh jadik nih.Tergoda I.

zailamohamad said...

bestnyer..zaila tak pernah jejak lagi Langkawi..haritu kompeni tempat Zaila keje ni ada buat staff trip g Langkawi atau Phuket tapi Zaila pilih g Phuket..hihihi..nak kena g juga Langkawi ni sebab semua orang kata best!!

Lady of Leisure said...

langkawi mmg best kan...
last lady pi sana bulan 4 yg lepas... suka langkawi sbb banyak tempat menarik kat sana kan..

*gorjesmum* said...

has:

tu la has byk tmpt gi..balik umah baru rasa penat...err best kan idaman suri...

*gorjesmum* said...

zarin:

u nak tau ek tmpt tu?nti i tanye blk ngn my bro in law..maklumla i pon 1st time mkn situ heheheh..nti i info u k yang..

*gorjesmum* said...

mone:

pas kawen ni la baru aku gi..masa belajaq dulu slalu wei...hang pi la..kalo aku dok kat utara aku rasa slalu kot aku pi langkawi hahahhaa

*gorjesmum* said...

zaila:

kalo i pon i pilih phuket dulu..langkawi anytime kite bleh plan coz dlm msia je hehehhe...nanti u pegi tau..

*gorjesmum* said...

lady:

best kan langkawi...jom pegi lagi nak?

SyahNas80 said...

bestnyer...... sangat jeles bile tgk hampir all family ada kat sana.... uwaaaaaaaa... bile lah leh lepak ramai2 n wat trip jauh2 ni lagi ek.. nak join....

*gorjesmum* said...

anas:

soon...nti kite plan lagi :)

Related Posts with Thumbnails