Wednesday, March 10, 2010

Kesunyian..

Sejak-sejak my other half kene keje malam..tido malam i jadi tak keruan..cehhhh..bukan sebab ape..sebab takut la hiihihi..

Disebabkan projek nye dah nak sampai ke penghujung, so he'll be very bz until end of this month..hari-hari balik kul 5, 6 or 7 pagi..huhuhu..then bila dia balik dia tido la ofcoz sampai tengahari..rasa macam kitorang borak ada lah lebih kurang tak sampai sejam..owh how i miss him..tapi hambek la sms berlambak2 dari i lepas dia gi keje hihihih..ye la tu je cara nak ber-communicate..kalo nak call karang menggangu pulak..

My kids pon asek dok tanye mane Ayah..nape ayah work malam..haih..i gtau kids yang ayah kena la keje malam2 sebab kita dah nak balik KL so ayah kene abeskan keje dia..(sedapkan ati ku)..Malam-malamku terasa begitu panjang sekali..kalo terjaga kul 2-3 pagi terus i sms my other half..i ni penakut..bila terjaga tu ade je la terdengar itu ini..hadoiii..tak suka tul! My other half cakap takde ape lah perasaan u je tu..iyolah tu!

Cepatla abes seminggu je lagi nak macam ni..Barge pun dah sampai nak bawak platform tu pegi Terengganu..tapi budak-budak contractor ni main-main je la keje..tak profesional langsung..my other half bengang giler!!dia buleh stay sampai pagi..tapi dorang wat keje macam hampess..i yang dengar pun agak kebengangan jugak la..ye la dah laki haku stay overnite..anak bini sengsorang kat umah,dorang boleh wat sambil lewa laks..hempuk kang!eceh.. terhover kejap ngeeeee :p

Kesunyian i ni..harapkan anak-anak, 'fesbuk' n blogging jadi peneman..kah kah kah..giler ko ni gorjesmum!!tu belum laki ku pegi offshore lagi..waaaaa meroyan kejap i kat umah..takpe lah cari rejeki nak wat camne..:D




p/s: ada satu malam tu Nana tanye i.."malam ni ada momok tak?"..haruslah ku tarik selimut tutup muka ku..sambil berkata takde lahhhhh......huhuhu

16 comments:

rasp said...

mau u tak benggang sis...
hubby u bertungkus lumus...
org lain amik lewa je...
aissshhhh dusyum dusyum....

*gorjesmum* said...

rasp:

kan..tengah bengang ni dusyummm jugak lah hihii

zarin said...

ish i pun mcm tu kalau dia takde mlm2...tk lena tidur coz takuuut :)

*gorjesmum* said...

zarin:

yes!ada geng takut hihihi :D

Lady of Leisure said...

i so far tak pernah berjauhan lagi sejak kawin, tak boleh bayangkan kalau kena berjauhan... huh... i understand how u feel..
sabar ya...

ERMAYUM said...

ala siannya u - penakut tahab gaban ni heheh i pun penakut gak hahaha- buakak semua lampu atas bawah depan belakang- kalu gelap i takut towel tergantung pun nampak cam mamot heheh

SyahNas80 said...

wan- haha tau2 perasaan bile hubby takde ngan kite kan? huhu sedey je bile baca (ahaks.. anas ni jiwang sikit haha) ye ar bangun2 hubby tak balik lagi.. tu belum mud g offshore lagi... zul g kursus 3 hari pun anas dah macam hapa dah... hehe...

sabar je ar.. tapi nasib baik pas ni wan kat kl time mud g offshore... nanti kalau rasa boring meh ar lepak umah kitorang.. hehe pastu jalan2 ke.. ajak ar ramai2 hehe

*gorjesmum* said...

lady:

yer sume ladies camtu kan sume memahami :)

*gorjesmum* said...

eda:

sama cam i ape yg tergantung pun leh takut time2 gelap tu..huhu i sabar la ni dear hihih

*gorjesmum* said...

anas:

itu la kan..even dah ada pengalaman byk kali dia gi offshore but still hati ku lemah ekekkee :p

honeylanz said...

ohh..has pun penakut. if takut sgt.sanggup angkat ac msk bilik!! ada ac rs ok skit sbb dia mcm dah besar skit kan dr ery..hehehehe

*gorjesmum* said...

has:

i pon rasa macam nak kejut my girls bile time i takut2 tu..tp sian lak hihihi...

Azmiezas said...

Sabor ye!!..kita pun pernah rasa gak mcm ni, masa hubby keje outstation, malam2 tak leh tido..seramm..

tapi lama2 bila dah terbiasa baru ok, ada la 2,3 bulan jugak mcm tu ..

*gorjesmum* said...

azmiezas:

tu la ..sabar je la ni :(

TK said...

Hmm..nasib baik boleh berblogging dan berfacebooking ye. Bole la bantu2 hilang boring ye.

*gorjesmum* said...

tk:

tu la kalo takde lagi la haru hidup taktau nak wat pe hehehe

Related Posts with Thumbnails