Tuesday, March 30, 2010

Cerita Ahad..

Last Sunday, bangun pagi dia ajak pegi Ipoh..nak gi Pasar Karat katanye..i memang no hal bab jenjalan ni..Semangat giler pas Subuh kitorang gerak dari rumah..I ingat kan pasar karat ni macam car boot sale lah..dalam fikiran i mane tau buleh rembat sebijik dua hendbag LV..haha berangan, ingat obersea kah..hampanye bila tiba dia sana, memang banyak la orang jual..but sume isk malu nak cakap..sume rubbish lar..takde ape yang menarik..Ada la 1 or 2 barang antik yang cantek but still tak menikam kalbu i.. :D..

Lepas puas round pasar karat dengan hampanye, we all pon pegi cari tempat breakfast.We are not familiar with Ipoh road, so main redah je..pusing-pusing jumpa jugak la.Makan kenyang-kenyang tengok jam baru pukul 9.30 pagi.Dia tanye nak pegi mane, i cakap gi cari mall la nak survey lappy..Dia cakap taknak lah..Then i biar dia yang buat decision.

Dia cakap gi Gua Tempurung lah orang kata cantek tempat tu..i sms my SIL tanye2 then dia pon cakap cantek..Off we go to Gua Tempurung..Sampai sana, memang cantek tempat tu, but i rasa tak sesuai pulak nak bawak budak2 masuk dalam gua tu. Kang bukan buleh pecaya si Nana tu mesti nak dukung je..Cancel lagi nak masuk sana..

Then hubby decide pegi Cameron Highland pulak..i memang tak kesah, jenjalan sape yang tak suka kan..dengan sehelai sepinggangnye kitorang pegi sana..yang ada hanya sebakul isinya susu,termos and air masak serta baju salin girls sorang sepasang..Me n hubby ape yang ada di badan je..Sampai kat atas sana hubby kata tido sana je and kitorang terus check in..Beli le ape yang patut lepas tu, dun wori sume ada kat atas..Seronok jugak un-planned holiday ni..rasa adventure pulak..haha!

Neesa pulak jenis mabuk, 2 3 round jugak dia muntah..kesian..Nana gak yang relax..Malam-malam takde aktiviti sangat kat Cameron, kedai tutup awal..tapi i tetap suka sebab rasa relax sangat n dingin je..Anyway, asalkan i dapat spend time with him, its enuff for me..really appreciate it..

Few picas untuk tatapan, loads of picas ada kat fb..selamat menonton :D

my chenta hati


girls yang tidak muak berposing..ku yang hover :p


nyaman sih..



minum dulu kawan-kawan..




pekerja sambilan ladang teh..haha!



Overall, i hepi sangat dapat spend quality time together with my family before dia pegi offshore..hopefully everything goes well and i doa sume nye selamat di tengah lautan sana..Amin.




17 comments:

Lady of Leisure said...

holiday tergempar ni best sebenarnya kan.. thrill gitu hehehe... i ngan hubby selalu jer short notice kalau nak kemana2... kadang tu esok nak pergi ini hari baru bok segala mak nenek.. best juga hehe

*gorjesmum* said...

lady:

ni mmg betul2 tak plan..tak bawak luggage pon hehhee..best je kalo nama tido hotel tu holiday ler kira nye hehehe

Azmiezas said...

I paling suka un-planned holiday, lagi best..selalunya kalau plan2 ni tak jadi,..lebih baik mcm ni..hihihi..syoknya pi cameron..

ERMAYUM said...

aminnn :) nanti dia balik holiday lagi jawabnya holiday sokmo heheh best u :)

uMmI said...

kalo holiday tergempar ni yg penting susu and pampers bg yg ada anak...aku kalo g cameron, kompem muntah...bukan sekali je muntah tp 3 kali...

L@n@ said...

hai dear, lama tol x singgah sini .. weh conotnyer gi jenjalan .. dah cantik lah cameron skrg yer .. dah berkurun x singgah sana .. like picas atas rumput tuh .. hihi

SyahNas80 @ Nana said...

wan- bestnyerrrrrr tu ar sejak dah duk umah sendiri ni kitorang camtkder masa nak berjalan2 ni.. banyak benda nak kene setting ...

nanti wan g tak time hantar ina ke JB? dorang plan nak g Singapore kan? huhu

Fynnaz said...

Erkkk Fin kalo holiday tergempar agak parah gak lah. I NEED my cosmetic bags badly! Wakakaka. Solutions for my contact lens. Segala mak nenek lah but it is adventurous lah kannnn.

Owh sonoknyer tgk 2 girls tuuu. Jelessss!

Anyway pasni dok layan lagu jiwang lah yerrrr. Fin hari ni last day cz Adam blk malam ni. Yaahooooo!

zarin said...

bestnya cameron...lama dah tk ke sana

*gorjesmum* said...

azmiezas:

best kan..kelam kabut gak la cari kedai nak cari barang i hihihi

*gorjesmum* said...

eda:

amin..harap2 la sbb dia tinggalkan i,so dia blk kene gi lagi ler hehehe

*gorjesmum* said...

ummi:

ph pampes n susu memang sentiasa ada..barang2 yg lain tu takpe sume ada kat kedai beli jek..hehee

*gorjesmum* said...

l@n@:

nice kan view dia..seronot jln2 selepas lama terperuk kat umah muahahah

*gorjesmum* said...

anas:

takpe slow2..slalu bile plan mmg susah skit nak jadi..wat2 tak plan je pasni hehe..

tak tau gi x jhr..kalo mud ada kitorg pegi..anas pegi?

*gorjesmum* said...

fin:

finnnnn...kalo ikutkan mmg kelam kabut gak brg2 tak bawak..tapi mmg i was hoping for a short holidays b4 mud gi laut..hehe..tergempar pon jadi lar..

oh adam balik yer..syok la dia..takde la lagu armageddon tu wakakaka

*gorjesmum* said...

zarin:

best,siang2 tak sejuk..malam je sejuk :)

TK said...

Wah..bestnya dpt ambik gambar kat sana. Suka sgt bunga2 and pokok2 kat Cactus Valley.Bunga rayanya besar2

Related Posts with Thumbnails