Friday, March 26, 2010

Tetiba rindu pulak...

..kat zaman belajar..zaman masa form 4-5 (sebab dok asrama) and zaman masa kat U..owh how i miss all those moments....no wonder la dulu time belajar i selalu dengar orang kata "zaman belajar lah paling best"..tapi time tu i macam pelik nape orang cakap best..time tu i rasa azab je ngan classes, exams, assignment n etc..NOW i know why and why..he he he..

i nak cerita la sikit2 start dengan zaman form 4-5 dulu..jangan boring yer..i nak imbas kembali..masa memula masuk form 4 tu i excited sangat coz nak mencuba dok asrama pulak..excited la nak escape from housework yang mama ku suruh ngeh ngeh ngeh..and excited jugak untuk tidak mendengar bebelan mama ku jugak ngeh ngeh ngeh lagi skali...:p

Masa 1st day tu boleh i dengan selamba nye pegi register dengan free hair, dimana sebenarnya skolah itu mewajibkan pelajar perempuannya memakai tudung hokay...mane hakak tau, dalam offer letter tak cakap pon..agak tebal jugak la muka sebab i sorang je gitu, maka nya time tu jugak la i jadi tumpuan dan di pheewitt2 oleh abang2 senior..abang junior pun phewitt jugak tapi selow jek muahahaha..Then bila hakak senior gtau i rules2 sume, my parents pon bawak i keluar gi beli barang2 sume..

Why i said zaman belajar best??Bila time junior ni takde lah best sesangat, banyak songeh nye hakak2 senior tu..ni tak boleh, tu tak boleh..we all ni macam lembu dicucuk idung..kang tak ikut kang kene sound n "tarik"..Asal jumpa kena bagi salam..itu ok lagi tapi kang sepuluh kali aku lalu terserempak ngan kakak yang sama..pekejadah nye heeeeeeeee...

Zaman tu jugak di mana yang kiut miut akan mendapat la kakak dan abang angkat..i pon ada jugak (wah perasan kiut hokay)..tapi skang sume lost contact..Ape lagi yek..haa..Agak-agak korang kan rimas tak pagi2 nak pegi skolah kene beratur dulu kat asrama sebab kakak senior tadi nak check korang pakai kain dalam ngan anak tudung tak??rimas hokay..kain skolah kaler biru muda tu teball nak mamp*s tak pakai kain dalam pon takpe tau..ikut jugak la sebab kite junior..

i dulu ada geng..kitorang gelar geng tu B-8..sebab ada 8 orang..time tu skolah kat Seremban so geng i ni sume budak KL...senior dok aim jek..even warden pompuan pon..owh warden lelaki juga aim..ngeeee..Bila masuk form 5, wah korang hengat ape, rasa besar kepala la jugak tak sabar2 tunggu junior masuk weiii he he he...kelakar bila ingat2 balik..tapi junior yang masuk tak macam kitorang dulu..masa berubah kan mengikut edaran zaman..junior kitorang ni kekwat skets..kuat mengadu, manja gitu...hadoiii takde chance hakak ni nak buli adik2 he he he..

I ingat lagi waktu i kene panggil ngan pengetua, HEM and sape lagi ntah..sebab ada junior hantar surat layang kat dorang kata kitorang buli dia..mak aiii..time tu aku nak SPM dah..silap2 bleh kene buang dik oiiii...hakak hengat nama ko sampai la ni..KENIT nama dia ktorang panggil wakakkakaka...Hakak2 yang ko ngadu sume tu tadi sume dah berjaya tau sekarang..caittt pantang datuk moyang hakak tau orang ngadu2 ni.. hakak ni housewife yang berjaya..berjaya jugak tuuu :p

Owh lagi satu i teringat bila time2 ponteng prep..tgh sedap2 lepak dalam dorm, makan meggi beskut (tu je mampu) dalam gelap tau, tetiba nampak bayang2 kat luar, warden kitorang wat spotcheck weh!!memasing kekunun dok diam2 ingat dia tak tau..haihh mane leh taktau muka2 wanted takde dalam prep..ngeeee...Dengan selamba warden tadi sound "saya bagi 5 minit awak sume kene ada dalam ofis saya!" Opis pulak kat asrama lelaki..hamek ko..free2 je glamer..warden tu memang dengki tau, siap bukak pintu opis bagi budak2 tengok kitorang..kene sedas rotan di tangan...hiksss tak sakit pon :p

i penah kene tangkap sebab dating..alah bukan dating ber dua duan, tapi beramai-ramaian..kene jugakkk aduii..nasib badan..isk banyak nye lagi nak cerita tapi takleh lah..

Tapi kan notti-notti kitorang pon, agak-agak korang, cikgu, warden sayang tak ngan kitorang?..of coz la sayang..kitorang la paling aktif kat sekolah..name it..sukan, belakon drama, deejay sekolah (jangan tak caya hakak ni deejay hokay) n etc..muka-muka ni lah yang selalu ada..harum nama sekolah tau..Banyak lagi kenangan2 yang kelakar tapi i stop sini je..nanti muak baca pepanjang kan...:D

i miss Oja, Ain, Yiyie, Adeq, Didie, Ema, and Baby..ni lah my geng..my besties n my soulmates..we still keep in touch sekarang..tapi nak jumpa memang payah..memasing dah ada family and bz with works..





nanti kalo i rajin i cerita zaman kat U pulak..tu lagi best almaklumlah zaman anak dara gitew :p

10 comments:

ERMAYUM said...

ngeh ngeh ngeh tu style gelak camna dear? hehe iya zaman sekolah zaman u zaman the best - agreed :)

zarin said...

zaman skolah memang best sgt!! i pun kadang2 tu teringat jugak :-)
i ni lagi lah masuk asrama masa form one lagi, pagi2 kena bangun awal sbb nak prepare dining table for breakfast hahaha nanti senior marah sebab roti keras la, telur sikit la..macam2 lah..

*gorjesmum* said...

eda:

tu la kan..how time flies..dulu time blajar rasa lambat jek

*gorjesmum* said...

zarin:

owh u dari form 1 yek..best kan babe..kene buli pon bila teringat balik mcm kelakar je..hehehe

*gorjesmum* said...

eda:

ngeh ngeh ngeh tu gelak yg bunyi macam notti kan..ngeeeeeeeee...:D

Lady of Leisure said...

zaman sekolah i(menengah) sangat tak best... bila ingat i jadik tension tahap boleh naik jerawat punya...
kikiki...

Shida said...

best jer baca citer u masa sekolah dulu laa..shida ni banyak kenangan pahit drpd yang manis..so,tak mo share dgn sesiapa,even my hubby..hehe..boleh gitu...
apa2 pun,tak tau knape i tak boleh shout u kat shout mix box tu la..actually ada award nak bagi kat u..sila amik kat blog i ok babe...

*gorjesmum* said...

lady:

ye ke..ok jangan ingat lah camtu hehehe

*gorjesmum* said...

shida:

takpe hak masing2 kan nak cite ke tak..hihih..eh takbuleh ek..ok2 takpe nanti i amek kat blog u yer..anyway tqvm

honeylanz said...

zaman sek men paling terkenang.. has dr form 1-5 duk asrama. sek agama lak tu..jgn kata wajib bertudung..siap berstokin bagai..form 1-2 obey la..dah 3-5 mcm hantu dah..hehehehe

# skrg rs jauh sgt dah dgn dormmates...dlm hati sedih je

Related Posts with Thumbnails