Friday, March 5, 2010

Momma will be very busy after this..

..yes will be very very busy..why??because i am potty training my little girl Nana..Shes turning 3years old next month..She love it so far coz she dont have to wear her pampers..she feels free maybe..her hands keep on touching that part..ceh..(ye la tetiba dah free terasa ringan kan hahahha...)...

Yang start sume ni actually my other half ler..kalo ikutkan i selagi dia tak gi skool takpe kot,banyak masa lagi hehehe..macam Neesa pon i train her just few weeks before dia pegi skool..sib baik kejap je train..Nana ni dia macam excited pulak ..and the worst part yang i tak bley tahan is the FALSE ALARM..haiyoooooohhh fenat lah fenat...kaco mama je nak main fb or blogging ekekeke :p Tapi so far tak penah tercicir lagi..i pesan banyak kali..every minutes i remind her..bila i remind je dia pun cakap nak shishii...aiyarkkk!See how it goes this week..agak2 one week sudah boleh kot..haihh..buleh la save duit pampers pastu masuk tabung mama yeayy!!!



tapi muka Nana tak macam ni muka dia hepi je dok atas tuh..:D
pics googled








to mommas gorjes frens..hepi weekend muahhhhssss xoxo

10 comments:

Shida said...

slowly kot..insyallah..
my boy dulu mmg senang nk ajar,tp si girl ni tak tahu lah..huhuhu..risau jugak..
apa2 pun,mudah2an u berjaya..aminnn..

*gorjesmum* said...

shida:

tq..hopefully senang jugak ek ehehehe...kakak dia senang adik taktau ler

Azmiezas said...

Mula2 memang la kalut sikit dok mengatur masa shyyiii...nya kan??..tak pa, lama2 ok la tu..

Anak akak pulak dah 5 yrs,sampai sekarang ni malam2 still pakai pampers lagi, tak harap lagi dia tido mcm tu jer..takut besok wangi satu bilik...kikiki..

*gorjesmum* said...

azmiezas:

tu la kak..terkejar2 kita dibuatnye eheheh..

MommyCT said...

my hubby pun sibuk dok tanya bila nak potty train kan sarah..alahai sarah baru 2 thn 2 bulan...tak sesabor lak bapaknye.

zarin said...

nana happy ye dok atas bowl tu?hihi sama macam hasya dulu..i potty train hasya masa 3yrs jugak..sampai now ni hasya suka dok melepak macam dok atas kusi je kat situ :D
anyway..go momma go :D

zailamohamad said...

waaa bagusnya Nana..my son Haziq, even tho dah 3 tahun 2 bulan & dah masuk school pon still sayang dengan pampers dia..hhuhuhuhu..bilalah dia nak lepaskan pampers tuuuuuu

sisdee said...

bravo terus kan hehehheh

sarah dah lancar dan tak hingin tgk diapers dah...pee pee n poo poo pun dah gitau dah :D

PASTI bole..yg pling pasti dia kan tlepas gak n paling pasti jgn mrah or pukul ek (wpun kta pun terlepas gak marah kdg2 heheheh)

TK said...

Anak2 i dulu pun i potty trainkan dorang. Yg jd penyakitnya..dorang tak pandai g toilet lain nak potty tu gak so wa usunglah benda tu sana sini.. groce... Slamat save ur money x payah beli pampers :)

ERMAYUM said...

da besar nana da leh pee and ngek ngek sendiri heheh
wan teknik apa u guna citela skit
i kencing very 2 hours bawak ja toilet suh duk suh pee kadang2 tak keluar but tak yang besar susah skit - anak 1 semua selalu tang ni 2, 3 week baru dapat lepas tercicir lepas terbe*** dlm suar lepas kena bab bab kat bon bon heheh
happy weekend dear

Related Posts with Thumbnails