Tuesday, March 9, 2010

Pandai nye dia..

Semenjak dua tiga menjak ni i jarang tinggal jejak kat blog u guys..so soriiii..as i said before, i bezee melayan budak kenit yang baru nak belajo potty training tuh hehe...asek terkejar-kejar ke toilet..dah la toilet kat hujung umah..langkah seribu i tau...Anyways, those yang tinggal comments kat my entry before, kalo i tak reply tu doesnt mean i ignore uols, just that i dont have the time sori againnnn..ni pon curi-curi masa jap nak ber blog hihihi...

I nak cerita pasal budak kenit tu (Nana)..makin petah bercakap..tidak pelat sangat alhamdulillah, buleh la faham pe yang dia cakap..Makin bijak dan notti, makin banyak auta, makin suka berkomplot dengan her sister Neesa, makin pandai mengemas umah, sudah pandai A-Z, sudah pandai 1-12, sudah pandai eja dadu, cawan, buku (hasil dari peng ejaan kakak yang di copycat nya), sudah pandai nyanyi lagu bapakku pulang dari kota, twinkle2,london bridge, halimah jongang tang chorus, lagu wali band cari jodoh tang chorus gak, dan BANYAK lagi la sifat-sifat Nana menjelang umurnya yang nak masuk 3 tahun pada bulan depan ni :D..

Haritu Nana nampak pokok ni di tepi jalan...dengan confident nya dia berkata:



Tengok tu...POKOK GORENG PISANG!!!...

pics googled



Me n hubby ketawa berdekah-dekah la lepas itu..sangat pandai Nana ni..then i betulkan dia..itu pokok pisang, goreng pisang yang orang jual kat tepi jalan..Lalu dia angguk tanda faham ke tak hanya dia saja yang tahu..Nana Nana...:D

18 comments:

rasp said...

kids nie ada je keletah dorang yg mengusik hati kan hehehehe...
pandai tul nana...dia sebaya dgn my sapphire lah sis...

ERMAYUM said...

faham tu bebdk kan selalu buat dek tapi masuk hehe sponge brain absorb semua heheh

zarin said...

alololo..pandainya dia...petah plak tu dia bercakap :-)

*gorjesmum* said...

rasp:

sama baya yer..eh dia pon suka susun2 barang cam sapphire :) cute kan?

*gorjesmum* said...

eda:

harap2 dia faham hihihi

*gorjesmum* said...

zarin:

mulut macam murai ekekke..

sisdee said...

hahahahaha.....cian pokok pisang digoreng (i pun dah pening apa yg i tulis) hahaha

cute kan budak2 :D

oh sarah dia pndai gak eja tp bila i tanya balik dia jwb...ibu tak tau eja ke....(oh anakku!!) :(

*gorjesmum* said...

sisdee:

kdg2 tunggang terbalik dia eja sbb dah konfius ekekek :p sarah mmg bijak :)

Nowwa Fitri said...

Sweetla pokok goreng pisang..heheh

honeylanz said...

paham. has pun sama. dah suam kuku dah dgn blog ni. x sempat la... tkejar sana sini gak...

Azmiezas said...

Betul lah tu..al least she got the idea..

syahira ariff said...

wakakaka,pokok goreng pisang
nasib baik x jawab pokok jemput pisang
hik hik hik
sis,kummentla new entry sy
hee~
(^___^)

*gorjesmum* said...

nowwa:

sweet sgt ler tu ekekeke :p

*gorjesmum* said...

has:

we hv to do sumthing to bring back the mood aight??

*gorjesmum* said...

azmiezas:

yes..at least kan she knows pokok apa itu hehehe

*gorjesmum* said...

syahira:

i will..tguu hihihi

TK said...

I tersenyum2 kambing baca ur entry. Cute je your daughter. Begitulah kanak2 kan..keletahnya menghiburkan. Lagu halimah jongang tu memang famous. I pun suka nyanyi! Kawan i cikgu halimah, anak-anak murid gurau2 nyanyi lagu tu kat kelas. My friend ni sporting, dia siap nyanyi sama!

*gorjesmum* said...

tk:

mcm2 ragam kan kanak2 ni..u lagi la cikgu anak murid mesti bermacam2 ragam.sporting betul ur fren..setengah org tak suka kan..

Related Posts with Thumbnails