Wednesday, February 3, 2010

Al-Kesah...Thoibbbb...

Tersebutlah kesah...thoibbb...kesah budak pegi sekolah..thoibbbb....

Hahahaha..i dah berjangkit penyakit thoibb dari kawan i..status dia kat fb cerita pasal baby dia guna this 'word' heheh..ala-ala padang pasirun...

i nak cite pasal Neesa sebenarnya..Lupa nak citer..last week Neesa hilang kaler pencil dia,haih...bukan sebatang dua kaler yang hilang..tapi sekotak terus!! Sehari sebelumnya i baru je sharp sume pencil kaler dia. Lepas sharp tu i suruh dia simpan balik dalam skool bag..

I ni taknak la salahkan mane-mane pihak..maybe my dotter yang tak masuk kan dalam bag dia n letak merata kat umah..Puas la satu hari tu i buat pemeriksaan yang rapi kat umah,but tak jumpa.So next day tu i tanye la teacher dia kot-kot dia ada tetinggal kat skool ke or ada budak-budak terambil ke..Teacher dia kata takde pulak nampak..and teacher dia kata lagi kaler Neesa je yang ada tulis nama kat kotak n every pencil..mesti parents student lain perasan kalo anak dorang amek..

Ok lah fine, i pun taknak salahkan sesapa..u know what, intinct i ni memang kuat kata mesti ada orang amek coz kat umah memang takde langsung,segala ceruk i carik..HAH!! tetiba arini balik skool Neesa kuarkan kaler dia dari bag..Memang sah la dia punya..(ada nama kan)

Siasat punya siasat..tanye punya tanye..Neesa jawapan dia tetap sama TAK TAU!!..i ni tak puas hati,i bagi dia berbagai-nagai situation tapi dia still cakap tak tau n tetiba nanges macam i cubit dia pulak..Haih..masa hilang aritu takdelak nanges..bila jumpa dia buleh nanges tak hengat pulak...aduii Neesa Neesa..

I sms teacher dia tanya tapi teacher dia pon tak tau...alamak..misteri betul la..takkan la kaler tu jalan sendiri masuk dalam beg??Padahal before gi skool memang i check bag dia..hmmmm...siasatan tergendala di situ.. Mengikut firasat i, mungkin ada orang yang amek, parents dia baru perasan n suruh pulangkan..Dia takut kena marah coz teacher penah wat announcment,so dengan senyap2 dia masukkan dalam bag Neesa..mungkin ye i teka je..

Anyhooo...ape la yang i nak kecoh kan benda dah jumpa...hehehe saje je la nak ceritera..benda macam misteri pulak..ekekkeke..



habes cerita daaa..thoibbbb

14 comments:

Azmiezas said...

kanak2 ni sebenarnya paling susah nak memahami perangai diaorang nih..

kadang2 bila kita marah, dia tak nanges, bila tak dak angin atau ribut pulak,tetiba nanges bagai nak rakk..heran..heran..!!../D..

Lady of Leisure said...

hehe.. mcm misteri lak kan.. agaknya budak tu takut la then masukkan sendiri senyap...
hehe..

Lady of Leisure said...

hehe.. mcm misteri lak kan.. agaknya budak tu takut la then masukkan sendiri senyap...
hehe..

zarin said...

sekian terima kaseh thoibbb :)

psst..tk jumpa cari ur name kat fb
apa sal thoibbb?

LiAnA said...

jangan biarkan diri anda diselubungi misteri..muahahaha

ERMAYUM said...

misteri Alfred HItchcock betul heheheh- anak i selalu gak buat misteri hilang tak jumpa2 hehehe- satu hari satu batang pensil or satu batang color heheh - budak2

*gorjesmum* said...

azmiezas:

tu la kan..pelik betul hehee

*gorjesmum* said...

lady;

ha tu la..wallahualam...

*gorjesmum* said...

zarin:

eh takde ke..alamak misteri ni :p..

*gorjesmum* said...

liana:

hua hua hua..misteri nusantara..

*gorjesmum* said...

eda:

hahaha..budak2 slalu camtu kan dear

zailamohamad said...

Hahaahaaa..zaila pon sejak haziq dah start sekolah selalu juga buka tengok pencil case dia & macam biaserlah tengok kejap pensel yang takde kejap eraser takde tapi zaila tak heran sangat sebab Haziq sendirik pon selalu letak merata2 so no wonderlah barang tu boleh hilang!!

dikda said...

nangess neesa ciannn..ni mesti mama dia paksa2 jgk tanye niii. nk tau kepastian..kekekee.. pandai taktik neesa ckp 'taktau' jer bila org tanye.. agaknya mls layan mama dia tuuu..hehehe..sorry kakwan bekap neesa plak kali ni ;p

*gorjesmum* said...

dikda;

hahahah..mmg kak wan paksa dia pastu kak wan yg give up kuikuikui..tp pg ni ayah dia tnye..relax je dia jawap kawan dia yg masukkan dalam bag..haihh!

Related Posts with Thumbnails