Monday, February 8, 2010

Our holiday yang tak berapa nak holiday :p

Ni hapdate cerita weekend or holiday i..harap-harap tak basi lagik..Pagi tu lepas breakfast,my other half pegi course then me n kids pon lepak2 dalam bilik dulu..Pastu my kids dok sebok-sebok dok ajak i pegi pool which actually i ni malas la kalo i sorang je..sape nak handle dorang..kalo my other half ade ngan dia2 skali terjun pool..Kesian pulak kat my girls,i pon bawak je la..
Pool untuk kids kecik je,dahla masa i sampai ada 1 family kat situ..ok lagi,but then anak dia ada 6 orang.Bile sume terjun dalam pool penuh la pulak pool tu.My girls macam malu-malu kucing la nak swim.I pon terpaksa la tunggu until bebudak tu naik..Mak pak bebudak tu wat dunno je even dorang dah dengar my kids dah merengek2..bukan i tak suruh my girls masuk but seriously memang pool tu kecik je,penuh ngan budak2 tu.Lama giler i have to wait adala dekat 1 hour huh...




Inilah rupa orang yang nak gi swim..kemain yang kecik tu posing :p



Ini pools untuk adults..lepas this shot,bateri camera i kaput...hampeh tul!


Pagi tu my friend yang dok kat situ dah awal-awal sms i soh lunch kat umah dia..Memula tu i malu-malu kucing,tapi i memang niat nak singgah pon nak jumpa dia..hiihihi..So tunggu hubby jemput kitorang,terus checkout kul 1 tu.


Before tunggu ayah,dorang posing dulu :)



Dan lagi..owh trend posing skang adalah cekak pinggang tau :p



Then my other half pon terus hantar kitorang kat umah Wawa (my fren) tu.Lama tak jumpa dia,dulu masa husband dia n my other half keje kat Batam, kitorang la peneman setia husband masing2 hehehe...Wawa bertungkus lumus sediakan lunch untuk kitorang,menu dia ayam masak lomak cili api..memang meletops tau..then sambal ikan bilis n sayur campur..kenyang betul i..thanks dear..susah-susah je tau :D

From left: auni, Nana n Neesa - kanak-kanak ribena..





Tak susah nak suruh memasing posing..senang keje mak..




Comel sangat !!


Petang tu kitorang terus balik KL..sampai-sampai umah sume terus flat..tak larat terus bum bum je..The next day we had diner at Nailis Ampang with Syhanas n Zizul n my SIL..pesal la i tak amek gambo bebanyak..lapar tau terus ngap ngap je..hihiih



Yours truly n girls




My SIL yang tengah preggy 22 weeks..


Sunday morning kitorang balik Lumut coz my other half keje on that day :(...journey yang sangat memenatkan but i puas hati :) oklah tu je nak cerita..kang panjang-panjang muak kan .. Tata!

15 comments:

Lady of Leisure said...

serius comel sangat gambo 3 org tu hehe...
kat nailis ada lagi tak menu ubi rebus ngan sambal nyum3...

*gorjesmum* said...

lady:

heheh so cheeky kan dorang..alamak lady rasanya macam perasan ada lagi menu ubi tu...hihihi

ERMAYUM said...

posing style budak2 cekak pinggang or angkat tgn peace tu hehehh

honeylanz said...

suka tgk gegirls pakai bj sama tu...

rasp said...

mmg suka tgk pics the three girls...cute....
syiokness nye bercuti-cutian :D

*gorjesmum* said...

eda:

kemain posing kan :)

*gorjesmum* said...

has:

senang sama tak gaduh2 nak pilih bju :D

*gorjesmum* said...

RASP:

cuti yg kejap je..tp ok lah dari takde kan

zarin said...

wehh pandainya si nana ek yg 2nd tu bergaya gayaan..cheeky habih ;)

*gorjesmum* said...

zarin:

dia mmg kaki posing skang haihhh

Azmiezas said...

I suka tengok 3 dara pingitan tu..so cute..

*gorjesmum* said...

azmiezas:

cute kan..hehehe tp my girls ditambah noty hihihi

LiNda said...

alahaiiii... cutenya !

wahhh... semuanya dah pandai posing .

*gorjesmum* said...

kak linda:

ee bestnye kak linda blog i..hihihi..

pandai kan posing..over!

zailamohamad said...

alahai comelnya gurls tu;)
kalaulah ai ada ramai anak pompuan, sure ai bg pakai baju sama aje;)

Related Posts with Thumbnails