Saturday, February 20, 2010

Besar sungguh ujian dari mu Ya Allah..

This entry is specially dedicated to my BELOVED bestest fren Oja...


I taktau macamane nak start coz i sedih sangat bila dapat sms dari Oja..Its about her 2nd child Afeeqah yang demam last few days..tak baik-baik..i thot it was a normal fever but i was wrong..Today i decided to sms her and this is what she replied:

"suspect H1N1 pastu 3 doctor detect dia single heart beat.Orang normal kan 2 heart beat!Monday ni pakar datang check.Aku pun tak tahu ujian apa tuhan nak bagi kat aku,one. Redha sabar dan tawakal je"


OMG..i tak tahu nak cakap ape lagi,memang besar dugaan ni,hanya kata-kata semangat yang i dapat hulurkan kat Oja..I know Allah hanya menurunkan dugaan yang besar untuk orang-orang yang amat disayangi nya, u are one of the lucky person oja..I know u are strong and u are a great mother..

Ya Allah, kau berilah kesihatan kepada anak-anak kecil yang tidak berdosa ini..Dan kau berikan lah kekuatan kepada dua insan yang bergelar ibu dan bapa kepada anak ini..Amin.




Two little sweet girls.. Afeeqah and Aqeelah




Two strong parents Oja n Berg




My heart is crying when i heard this news..but i cant show it to you coz i dont want u to be sad..I just want u to know that i'll always pray for u n ur family..I love u so strong and i know u know that..Eventho we are far apart,but u'll alwiz be in my heart no matter what..


To my gorjes readers..please pray for this child too..now shes been warded at isolation ward @ Putrajaya Hospital..Hanya Allah dapat membalas jasa kalian..thank you so very much..









p/s Oja dearie i'm sorry i "cilok" ur pics from fb without telling u..but i know u wont be mad at me :D thanks oja..muahss

26 comments:

ERMAYUM said...

insyallah hopefully it is not that serious- may Allah bless them dan permudahkan semuanya

*gorjesmum* said...

eda:

thnks dear..:)

zarin said...

sama2 lah kita mendoakan yang terbaik untuk anak2 ini :)

Shida said...

harap ur fren tu tabah menghadapi ujian Allah..ada hikmah disebalik semua itu..
Insyaallah..
'berat mata memandang,berat lagi bahu yg memikul..'
Huhuhu...

*gorjesmum* said...

zarin:

yes n hope our prayers heard by Allah s.w.t.

*gorjesmum* said...

shida:

hanya tuhan yg tahu perasaan mereka..

Azmiezas said...

Besar sungguh dugaan kawan u tu kan?..Harap2 cepat sembuh la hendakNya..(i tumpang simpati..)

*gorjesmum* said...

azmiezas:

thanks dear :)

zailamohamad said...

Insya ALLAH dear, dah ada perkembangan terkini??

sisdee said...

semoga dikuatkan semangat kedua ibu bapa itu...
apapun terjadi kena redha..insyaallah keredhaan tu byk hikmahnya...
mmg org akan kata klu ckp senang le....tp...byk hikmah kita tak nmpk di balik ujian kan...

moga anak2 itu pun akan sihat sperti biasa

AMIN!!!

rasp said...

mmg hebat dugaan ur friend tu sis...
and smoga dorang tabah menghadapi dugaanNya...
sama2 lah kita berdoa utk dorang...

*gorjesmum* said...

zaila:

demam dah kebah sikit but tgu pakar esok utk heart beat tu

*gorjesmum* said...

sisdee:

betul ape u ckp tu :)

*gorjesmum* said...

rasp:

amin..

TK said...

I am sorry about what happen 2 your besfren. Hopefully everything will b ok..My prayers for the child.

ABH said...

i pray for her speedy recovery

Lady of Leisure said...

hope everything will be ok..

SyahNas80 said...

wan- memang berat dugaan.. semoga member wan tabah hadapi... n anas doakan semoga anak2 dia kembali sihat dan sembuh sediakala...

ntahlah.. sejak dua menjak ni macam2 dugaan Allah bagi ..lagi2 untuk ibu bapa... baru2 ni kakak kat opis punyer member anak dia dah kembali kerahmatullah...baru umur 4 tahun... sedey betul tgk.. siap letak kat FB time sihat sampailah di kapankan...

tulah.. yang ada anak.. selamber je buang2... bengang betul ngan perangai sesetangah umat ni...

*gorjesmum* said...

TK:

tq dear

*gorjesmum* said...

abh & lady:

tqvm..:)

*gorjesmum* said...

anas:

mmg besar dugaan,harap dorg tabah..

my condolence to ur ofismate,ujian allah ada hikmah di sebalik semua yg berlaku

Fynnaz said...

Alahai sian nyer. Jap2 ni Oja yg mana. Lama tak dgr citer. Yg kawen awal tu ker? Bukan kan. Ni geng Ila masa kat seremban kan?

*gorjesmum* said...

fin:

haah geng2 sban..yg baby,oja, ain n etc..fin penah jumpa kat umah ila dulu..dia kawen sama tahun ngan ila..sian kan fin..arini br dpt tau result tu

uMmI said...

apa resultnye wan?kesian aku dengar...

honeylanz said...

harap semua akan ok...

*gorjesmum* said...

ummi: resultnye bulan 4 masuk IJN

has: hopefully

Related Posts with Thumbnails