Thursday, February 11, 2010

It works!!!

Ingat lagi tak my entry semalam?..Last nite i buat macam ape yang dia cadangkan...biasanya before Neesa tido i akan pesan ngan dia jangan noti2 and jadi good girl..tapi semalam i try to do it lepas dia dah lelapkan mata,then i bisik kat telinga dia macam2 and i pulak yang sedih masa bisik tu :( ...and Neesa boleh angguk plak tu lepas i bisik kat dia..amazing! So i tak sabar nak tunggu keesokan hari nya macamane dia bangun nanti..







Guess what??...............






pic googled




It worksssssssssssssssss....She wokes up with a smile on her face..Ya Allah..i'm the happiest mother on earth today..dunno wether its a coincidence or what..but i guess my prayers telah dimakbulkan Allah..Alhamdulillah..I wont stop doing this every day after she sleep..Thank you Neesa..Hopefully hari-hari macam ni kay.. :D

29 comments:

sisdee said...

heheh alhamdulillah tp betu le..
i did b4 they all sleep every nite...baca doa plus maksud doa tu..pastu i bisik2 kat dorg....kata2 manis..hehhheeh...

syahmi dulu bangun dari kecik dulu2 tak nangis le..tp sarah dia blasah jek..tak ingat pun janji manis b4 tido :p

i have entry about this :)

*gorjesmum* said...

sisdee:

tu la kan i slalu buat before doramg tido..tapi selalu nya tak jadi..smlm bisik pas tido aik terkejut beruk i di abgn terus senyum2 je..good mood!

zarin said...

wahhh!i'm happy for u tooo...best kan bila pepagi anak tk buat hal..rasa bahagia sgt dpt dok rumah...hihi

Shida said...

well done dear..gud job..hehe..shida tumpang happy for u..nnti shida plak nak try wat mcm tu lah..hope menjadi..insyaallah..

*gorjesmum* said...

zarin:

mmg betul.seronok sgt bile derang tak wat hal..hihiih

*gorjesmum* said...

shida:

tq dear..try la insyaAllah..i sebak tau masa i bisik kat dia..ye la selalu je dia kene marah sebab noti..hihih

Fynnaz said...

Ila,
Fin mmg selalu buat camtu. Kaedah apa nama dia lupa tp from jepun lah kot. Ala2 hypnotise dia gitu. Masa dia baru nak tido tu roh dia belum tinggalkan jasad. So time tu lah kita bisik. Mmg dia akan respond angguk2 semua.

Fin biasa ckp jgn notti2, be a good boy dll lah kan. Toilet train pun Fin guna teknik ni. Alhamdulillah lah.

Anyway teruskan yer.

*gorjesmum* said...

fin:

tu la ila baru tau..huhuhu..pasni ila nak try hari2..oh toilet train fin guna cara ni ek?..

rasp said...

laaa....u know what...
my kids lepas dorang tido,
i will gi jengah dorang...
then before i kiss them,
i will baca doa skit and bisik 'pesanan penaja' lah...
be gud and all tat jazz...
cam u buat tu....
and coincidently all the time
bila dorang bangun mmg in gud mood
cud it be becoz of the 'habit' yg kita buat tu ke sis?

*gorjesmum* said...

rasp:

maybe kan i pon taktau..tp i will do it every day tgk mcamne nti..kita alwiz wants the best 4 our child kan..

che'puan Idot said...

ok, i nak hypnotize laki i.
jadi tak guna method ni?
hehehe
ke kat budak-budak aja jalan?

Fynnaz said...

Idot,
Boleh jer buat kat sesaper. Fin penah pura2 buat kat hubby dia belom tido tapi dah pejam. Fin cakap bukak kan hati suami ku utk belikan ku bag. Boleh??? Dia bantai gelak pastu hahahahaha.

Ila,
Aah boleh jer utk apa2 niat pun. Hari tu Daanish takmo gi school so Fin buat lah camtu. Baru dia terbukak hati nak gi school.

*gorjesmum* said...

che'puan idot:

eh haah la i tak terfikir pon nak guna kat laki i..huahuahua..nak tgk jadi ke tak meh ler kita sesama buat..'syg nak lv bulehhh??esok u pegi beli eh..' muahahaha

*gorjesmum* said...

fin:

lawakkkk..wakakakkaka..halamak ni kene buat betul2 biler mud dah tido ni..hmmm

fin ila akan try buat every nite kat my girls...

Fynnaz said...

Ila,
Actually Fin buat utk indirectly bagitau dia Fin nak bag baru hahaha. Tapi sajer buat lawak dia pun gelak giler kkekeke. Dia ckp alaa siannn dah angau sangat yer hahaha.

*gorjesmum* said...

fin:

takpe la lawak2 pon leh dapat gakkk...hiihihi..

L@n@ said...

dear .. mmg selalu lana amalkan ..dan kadang tu lepas baca doa kite tiupkan secara perlahan kat muka anak dari dahi ke dagu 3 kali .. insyaallah ..

Azmiezas said...

I pun amalkan benda yg sama..n it works..

*gorjesmum* said...

L@n@:

tu le..kd2 terlupa tau :p

azmiezas:

alhamdulillah ..

ERMAYUM said...

itu sungguhla mujarab tu heheh- actually tu org tua cakap - talk to them masa they all tidur but i ada baca one article omputih tau scientific gak kononnya masa tidur kita separa sedar our RAM bla bla (tak ingat) and we can hear on a deeper level heheheh-
so every night kita cakap (since baby actually) they can hear just like they hear us when they are in our womb

but i pun kadang2 lupa nak amal - bila ingat ja heheh anak i pun bangun pepagi buat hal
so bila da melampau tu esok malan i ingat la balik nak buat - i said marsya budak baik bagun pagi tak mengada- u budak baik kan (and dia angguk) u besok bangun elok2 k (and dia angguk) hehe

but amalkan memang ada kebaikan- cam u cakap u pun jadi sedih - coz u re expressing your feelings and u see them sleep sungguhla angelinya kan - kat my son la i bagi panjang lebar lagi sebab dia jantan byk responsibility i said
i love u - be a good boy - be a responsible man - takes care of your sis, jangan buat jahat kat women- respect women dan macam macam la heheh
aminn

eh sorry i selalu lupa - tulis comment pepanjang bua cam blog sendiri lak - :)

ERMAYUM said...

wan
u test tak link DIA tu heheh- cuba click pg mana tu sayang weiii

i nya kena ada huruf "n" bukan coffeesandwich- coffeensandwich dear heheh

u know what i do - copy the link dari each add - i tak type takut silap- :)

g balik edit post and betulkan dear :)

*gorjesmum* said...

eda so soryyyyyyyyyy...hihihi..i ni buta it sket ekekeke..

yes tq dear for the tips..actually i ni amalkan before dorang tido..patut tak menjadi huhuhu..

che'puan Idot said...

hahahah..
ok fynn and gorjesmum.
malam ini jugak idot hypnotize laki.
hahahha

*gorjesmum* said...

cpi:

i pongggg...muahahahha meh tgk menjadik tak

Lady of Leisure said...

alhamdulillah so sweet.. aha... tergelak i pasal hypnotize tu ekeke

*gorjesmum* said...

lady:

thnx..lady takmo try ke?ekekekeke

ERMAYUM said...

eh nak nyibuk gak - kat laki -or kat org da tua bangka tak menjadi -- ni utk baby or belum akil baligh ja kkekekek - kalu menjadi senangla heheheh - tapi tak salah nak mencuba heheeh

ERMAYUM said...

eh tak habis lagi - cakap masa tidur tak menjadi but adala petua 2yg suh baca ayat2 Quran tertentu- doa lembut hati ke - n sembur kat ubun2 - shhhhhhh :)

*gorjesmum* said...

eda:

harus diturunkan kat kitorang ayat2 tu eheheheh...

Related Posts with Thumbnails