Wednesday, January 20, 2010

2nd attempt..

Memandangkan ari ni anniversary i..i cakap ngan hubby nak buat cuppies untuk dia bawak gi ofis..Hubby cakap tak kesah..But i warned him this is my 2nd attempt..dont expect it will be perfect hihii..(nak buat tapi manyak songeh i nii)..

Pagi tu i pulun la kat dapoq..dengan my 2 kids yang kecoh jugak nak tulun..yang i ni dok jerit2 cakap jangan la nanti tak jadiii...department hubby ada 25 orang..lepas buat ada cukup-cukup 25 cuppies..bole tak pandai mak bajet ..kihkihkih..Yang tak best nye my kids terpekik terlolong nak jugak yang i buat ni..padahal 2 days ago baru pas makan yang kaler pink..Bukan i taknak bagi tapi benda nya cukup2 alah..kesian la pulak..puas i pujuk..sib baik ok dorang.

i tak kesah orang lain komen tapi yang paling penting komen dari husband kan..sume orang camtu i rasa..Hubby kata ok sedap!Fuh lega mak..tapi i admit i need to brush up my skills on the decorations..i tak tengok mane-mane buku pon,i tak tau cara yang betul untuk decorate topping dia..But,I akan belajar sampai i pandai..
InsyaAllah..pasni nak beli buku pasal cuppies..dah suruh my SIL survey untuk i buku Nigella Lawson..



Dulang CGCE (hubby soh tulis tu) ada kene mengena ngan projek dia :)



Alaaa...krim dia tak naik sangat cam eskem :(






p/s: ada sape2 pandai deco cuppies ajar la i...puhhhlissss....

20 comments:

zarin said...

babe..ni buttercream kan?nanti tengok kat i punya blog kay..ada resepi buttercream yg sedap gak..nanti bila u balik kl i ajar u camaner nk pusing tangan tuh hahaha

LiAnA said...

oklah tu.. janji buat sendirikan..
happy anniversary :D
hubby u keje oil & gas ke :p

*gorjesmum* said...

zarin:

i guna whipping cream tu..ha tu yg i nak dengar..i akan jadi student yang baik nanti ekekekek..

*gorjesmum* said...

liana:

thnk u..haah oil n gas :)

Lady of Leisure said...

i sungguh tak pernah buat cuppies sbb tak reti ekeke..
kene tanya cik puan zarin ni..
tapi i tgk nampak comel2 cuppies u hehe..

ERMAYUM said...

iyala kalu hubby kata sedap peduli la kan org lain kata tak sedap kekek (jgn hubby kata sedap nak sedapkan hati kita ja da heheh)

*gorjesmum* said...

lady:

hihiih comel tapi comot kah3

*gorjesmum* said...

erma:

i slalu pesan kat hubby..kalo tak sedap be honest to me..nti i bleh perbaiki..hihihi kalo dia nak sedapkan ati..alamat sampai bila2 makan la yang tak sedap tu hihihi

Shida said...

sebelum terlambat..happy anniversary..semoga berbahagia ke akhir hayat..

comey2 cuppies tu..yummy!

zailamohamad said...

Waaah, tok guru Zarin dah offer nak ajar you tuuu..
zaila pon xpernah try buat
btw, happy anniversary buat u & husband, moga kekal hingga akhir hayat ya;-)

uMmI said...

wan...cayala...aku cuma pandai buat cuppies jer..topping mmg tak pernah buat...aku tabur cokelat urai jer...

*gorjesmum* said...

shida:

thnx dear..:)

*gorjesmum* said...

zaila:

cube u try..msti gempak u nye hasil dear :)

thnx for the wishes

*gorjesmum* said...

ummi:

tu la kan aku saje try2 tp still byk kene improve

sisdee said...

ala droollllinnnnnnnnnngggggggggggg
jeles lagi nie..hehehhe

napa le tak pndai nk buat cupcakes nie..huhuhu

beskan at least birthday sendiri pun leh buat kek sendiri heheheh

Ibu kami said...

wah anniversary ye... jab je kan, ingat lg kita rushing lunch hour gi euro moda bangsar dulu masa ila nk nikah, syok time tu... pejam celik pjm celik cpt betoi masa berlalu..

eeeee.. cantik le ila cuppies tu, ok le ni kira dah lulus le.. nnti smpai kl bole raser :)

*gorjesmum* said...

sisdee:

i pon tak pandai sisdee..ni percubaan hihihi..

*gorjesmum* said...

lina:

linaaa..ila pon ingat time tu..sudahnye kain yg dibeli tak guna pon time nikah..kih3

ni amatur nye hasil la lina..:)

estellano said...

omg..da hampir lupa pasal buku tu..nasib baik kak wan ingatkan balik..heheheheh

fon da kan bengong..so kalo benda yg kakwan ckp tu kalo da xbuat terus nt lupa...

ok lepas ni da tulis kat kertas n cari ok?

PSST: KAT SOGO ADA SALE CADAR2..

*gorjesmum* said...

dikda:

hihihi ok takpe tak rushing pon..bila2 da free la..

erkk saje je tau ckp ada sale..huwaaaaaaa...

Related Posts with Thumbnails