Wednesday, January 13, 2010

Edward n Bella tak abis-abis lagi


This is my girls new pets..when we r looking for names..first thing appeared in my mind is EDWARD N BELLA...yes!! har har har..

Hubby hanya menggelengkan kepala nya sambil berkata "ntah hape-hape nye name"..but do i care?? Of coz no..hehehe..

My girls pon tak kesah with that names..of coz la i'm the headmistress here..hello..ring a bell?? :D haruslah setuju dengan hape pon nama mama bagi..

Neesa panggil Edward macam ni ..." EDDERR-WARDDD" kah kah kah..cute eyh? Bella pulak of coz dorang buleh panggil dengan betul..

Nana sangat berani untuk pegang and angkat E n B.. i'm proud of u Nana..mama sendiri kurang berani untuk hangkat :p
Mama buleh belai-belai je bulu dia..Neesa pulak berani tapi takut..hah can imagine tak??

Actually yang loves pet ni is hubby n the girls..Mama terpaksa redha hokay..Anyway they're kinda cute..bila tengok muka E n B tengah makan kan ooohhh sangat cute hokay rasa macam nak cium-cium jek..

Haritu hubby ada di offer kucing parsi yang hubby jumpa kat kedai mekanik..tokey cina kedai tu tanye hubby "eh..lu mau aa ini kucing..hali-hali ala sini..tatak ala olang punya"..Hubby of coz la cakap nanti dulu coz dia nak tanya i..Balik umah i pon pikir punya pikir, i agreed la. Unfortunately, bila hubby pegi balik esok hari nya kucing tu sudah sik ada..but the tokey promise if the cat return dia simpan for us..Until now kucing tu tak muncul-muncul..i rasa la dah ada orang lain amek..Hubby cakap kucing tu sangat lah manja n cute..takpe lah takde rezeki..But now dah ada E n B i rasa tak perlu yang lain kot??Haduiii sapa tahan bauu dia punya 'toootttt'.......kih kih kih..





p/s Edward yang putih n Bella yang itam...eh errr ye ke..halamak i confius mana betina yang mana jantannye..nanti konfom blk hihiihi :p

18 comments:

ERMAYUM said...

cute - i ada gak 2 ekor - dlm Farmville :)

*gorjesmum* said...

ermayum:

hihihi..mesti cute jugak u nye :D

zarin said...

kikiki...suka hati je ye nk bg napa tuh...pi check dulu mana girl mana boy..tengok2 dua dua girl..hahaha taruk nama renesmee le pulak ye!

p/s hasya tgh sibuk nk pet fish..mak ai..sanggupkah haku nk cuci aquarium tu?

rasp said...

alahai tomeinya...
elok gak bela pets nie...
at least the kids will learn to love animals and learn responsibility gak kan...

*gorjesmum* said...

zarin:

kahkahkah..tp mmg beli sekor jantan sekor betina..nti i tnye hubby i..

err yang tang cuci i pon malas babe...

*gorjesmum* said...

rasp:

tu la kan..biar dorang sayang kat binatang..i pon sayang tp takuuuttt kih3

L@n@ said...

dan cnfm ke yg mane satu si edd & bella?.. ngeh2x..cane nak tengok yg betina & jantan erk?.. kite mmg suke rabbit tp geli nak pegang.. gi bukit tinggi ari tuh doter lari kene kejar dgn rabbit.. hihi..

Fynnaz said...

Teringat mama Ila mmg suka jaga rabbit. Berpuluh2 ekor kalo beranak kan? Hehehe. Comeyyy.

uMmI said...

wan, kalo aku bela pet kompen dah mati...anak aku tak leh tgk pet ni...dia geram...dipicit2 pet tu...
mak aku kat kg bela kucing..kalo kami balik kg, kompem kucing tu tak balik umah..ntah pergi kemana dorang menyorok,dorang takut jumpa naufal&nabil...aku pun suka ngan pet pet ni...comeeeeeyyy

RedTable said...

k wan!!alaa i xmsuk umah yg ade cat..isk isk

Lady of Leisure said...

haha comelnya demok2 n gebu... edward n bella.. nama pun sedap...

sisdee said...

besnya nama tu hehehehhe...
i terbygkan edward n bella gak hahaahhhah

*gorjesmum* said...

L@n@:

blom konfom lagi yang..kih3 tgu hb blk br mau tanye..hahaaha u pon takut ek..

*gorjesmum* said...

fin:

haah kan..letak kat blakang umah je dulu rabbit2 tu :)

*gorjesmum* said...

ummi:

anak2 ko geram ek tgk pets ni..hehehe sian kene picit

*gorjesmum* said...

redtable:

er takpe .wan takde cat lagi ni..hihihi..btw,u ni kawan ain kan?

*gorjesmum* said...

lady:

cute kan..tp lagi cute ari n molly :)

*gorjesmum* said...

sisdee:

hehehe ha tu la psl dah ler i tgh baca buku new moon skang lagi teringat2 nama tuh kih3

Related Posts with Thumbnails