Thursday, January 28, 2010

Luahan Hatiku..

Kadang-kadang kita tak boleh nak faham dengan perangai sesetengah orang ni..Sepatutnya bila umur dah meningkat, pemikiran kena lah matang..Ini tidak, suka sangat cari pasal macam budak-budak sekolah pulak gayanya..Kalo di ikutkan nanti kita pun silap-silap di cop sebegitu..Come on lah,wake up..

Bila dia buka mulut, ada saja orang yang akan sakit hati dengan kata-kata dan juga sindiran nya..tapi bila kita tegur dia sikit..melenting. Apa ni?? Bukan sorang je yang perasan tapi ramai yang perasan..Kalo ikutkan kita kesian dengan dia,tapi dia tak kesian langsung dengan diri dia..Selalu nak ASSUME and terus ASSUME..Kadang-kadang tahap kesabaran kita ada hadnya..

Sebagai manusia kita memang tidak lari dari melakukan kesilapan..tapi takkan kita sentiasa nak ulangi kesilapan tu? Fikir-fikir kan lah..Tak ada guna kalo kita sentiasa bersangka buruk terhadap orang lain..Sesekali cuba cermin diri sendiri..ada tak yang kurang kat diri kita? Memang la kita susah nak nampak kekurangan diri sendiri,tapi at least cuba dapatkan jawapan kenapa dan mengapa..Owh please, kalo sorang saja rasa benda ni mungkin juga orang tu yang silap tapiii 2, 3 orang rasa benda yang sama..

iri hati,hasad dengki, ketidak puasan hati, cemburu...tolong lah jauhkan benda-benda ni dari kami..Ya Allah...

24 comments:

Shida said...

hmmm..sabo jer lah dgn perangai manusia yg pelbagai ni kan..tapi ada kebaikannyer..benda2 mcm ni lah yg mematangkan kita..

for me,mls nk layan dgn manusia mcm tu..kalo terpaksa berdepan,wat tak tau jer...lalalalala...

*gorjesmum* said...

shida:

betul tu dear..kalo kita layan..kita plak ganti tempat dia..:)

rasp said...

haish...malas nak layan org gini sis...kita byk2lah bersabar..

tanpa dorang, takde plak 'asam garam pahit maung' dlm kehidupan kita kan hehehehe

*gorjesmum* said...

rasp:

hehhe..tanpa dorang..tiada lah luahan hati ni kan..kihkihkih

Azmiezas said...

kemana pun kita pegi..org mcm ni ada je..rambut sama hitam, hati lain2..so sabar banyak2 ye..

*gorjesmum* said...

azmiezas:

mmg betul rambut same itam,kaler tudung lain2 erkkk hihihi...

ERMAYUM said...

cam u post comment kat tempat i tuhari (eh u ke:)) lbh kurangla dalam hidup ni memang kadang kita jumpa org yg tak normal standard skit- tak tau la apa yg ada dlm kapla dia - pemikiran and cara dia terbalik dari yang norm- dia rasa dia betul yg majority yg ikut normal ni pulak salah heheh
sabaor dear- sabo

Ibu kami said...

ila, releks le kang x gorges marah2 gitu.. org2 mcm ni mmg ada je kt sekeliling kita.. just kita kena make sure kita jgn jadik cam mereka2 itu le... sabar ye.. buat bodo je ngan org2 cmni.

*gorjesmum* said...

ermayum:

hehe haah kan aritu i komen kat u jugak..thnx dear.mmg tgh sabo ni hihi

*gorjesmum* said...

lina:

ila kan geram sgt tapi mmg sabor je la kan..kang kita meletup jadi nya kita sama ngan dia kan kan...huhuhu

zarin said...

sabar aje lah babe!memang kat memana pun akan jumpa org mcm gini...apa2 janji kita bahagia n happy w our family ;)

*gorjesmum* said...

zarin:

true babe..asal kita hepi n bahgia :)

sisdee said...

sabar...tu jek leh cakap wlupun kdg2 i pun selalu hadapi benda2 camni...
dorg tu ingat dorg perfect jek...
dorg nmpk dorg jek betul...

actually i pun ada lebih kurang entry camni tp pkr2 malas lak nk publish hehehehhe...

anyway...kita tak leh nk ubah orng..orang pun tak bole ubah kita..
cheers up babe!!! :)

zailamohamad said...

Babe, banyakkan bersabar melayan karenah orang macam ni..Rezeki masing2 kan, nape perlu jeles2 lagi kan??
Btw, jom ubati hati you dengan join contest kat blog Zaila, 27 & 28hb Februari ni turunlah KL lagi, Zaila da buka booth kat Subang Parade, meh pakat g rammai2;)

*gorjesmum* said...

sisdee:

tu la kan..mls nak lyn..tp geram je kan ati ni

*gorjesmum* said...

zaila:

hehe contest yer..slalu masuk kalah je..macam malas pulak hua hua hua..

Anonymous said...

eh,bile tgk2 balik,mesti org tu ada blog dlm list u kot ni..if not,nape segan nk sebut nama..hihihi..saje suka nak sibuk,baca orang punye,termasuk blog you plak

*gorjesmum* said...

anon:

tima kaseh sudi baca..nope org tu takde dlm bloglist i
buat ape nak sebut nama, i tak nak keruhkan keadaan nanti i jadi mcm dia pulak..let it be je..i luahkan untuk release my tense not to keruhkan lagi keadaan..taknak jadi macam orang tu..:)

ABH said...

i paling takut ngeri jumpa org cam nih...emmmm baru terjumpa semalam!

*gorjesmum* said...

abh:

tu la kan..ngeri sungguh..

Anonymous said...

haloo .. dah lama x tgk blog Wan .. topic ni interesting coz it happen 2 me 2 .. date dia 23 November 2009. aku akan ingat date ni sampai bile2 Wan .. ni semua pasal hal2 cam gini la nih .. camner ek .. nak2 plak 1 opis ngan haku ... adussss

*gorjesmum* said...

anon:

23nov tu besday aku..ko wajib ingat skali ngan kes ko tu hihihi..ko wat dunno je weh org2 camni

dikda said...

alamak. da dah comment tadi, tak masuk ek... hehehe

(ps: i tak suke la anon tu. tah pape die ckp.. tah2 dia la orang sebenar tu.. haha)

*gorjesmum* said...

dikda:

yes anon no.1 kan..hihii biar je la dia..dia pon tak sebut nama dia..hah pe cite kan? :D

Related Posts with Thumbnails