Thursday, January 7, 2010

Budak Dua orang niii...



Budak dua orang ni..makin besar makin notti..notti yang kadang-kadang sampai mama buleh jadi tarzan kat umah..tak payah susah-susah nak pegi hutan nak praktis jerit. Budak dua orang ni hari-hari mau gado macam hari-mau..Tak buleh mama leka sekejap pun, harusla ada aksi-aksi dari budak dua orang ni.Jangan ingat girls tak buleh fight eyh..buleh jugaks..tarik-tarik rambut,cubit-cubit,tepuk -tepuk n etc2..


Budak dua orang ni selalu sangat buat suara mama ke laut..yes sampai ke laut dibuatnye suara haku! Kadang-kadang mama sendiri tak tahan dengar suara sumbang mama tuh..Tapi nak buat macam mane budak dua orang ni mama rasa suka kot dengar. Kalau mama guna suara CT Nurhaliza, memang harapan la budak dua orang ni nak dengar..


Budak dua orang ni luvs each other so much but olwiz fights..Kalau itu membantu tumbesaran budak dua orang ni,mama rela kan..Mama sedia jadi referee anytime.Sampai masa,bila mama rasa mama kena leraikan hah amek la rasa pulak cubitan manja mama kat peha korang yang gebu tu kihkihkih...


Anyhoo..budak dua orang ni lah segala-galanya buat mama..bila sorang takde gi skool rasa sunyi pulak..kesian kat sorang lagi ter cari-cari yang sorang tu..Main pun tak best nak jugak tunggu sorang lagi balik.Yang adik macam rasa kehilangan bila kakak takde and vice versa..
Ape pun yang berlaku, mama nak budak dua orang ni iaitu Neesa n Nana tahu yang mama really,really love u guys so much..bila mama marah tu tanda nya mama sayang..



p/s: aritu Neesa sho-ku-busuk...Semalam Nana cakap "mama sakit PE-KA-LA??meh adik urut." errrrkkk KEPALA ok Nana bukan PEKALA kahkahkah :D

10 comments:

zarin said...

hahaha budak dua orang ni memang chomel2
eh eh, mama budak dua org ni dah terrer wat watermark la....

i gak tk buat lagi...malas la beb!tlg buatkan buleh? hahaha

*gorjesmum* said...

zarin:

hahaha..ni bukan terrer babe..ni nama nye budak baru belajar tu yang kemaruk kihkihkih...

ERMAYUM said...

wait till two become 3 or 4 bukan lagi suara ke laut - i turn into an angry ghost yg bulan setemper tu - siap nga gendang semua keluar hehehe

*gorjesmum* said...

ermayum:

serious??hehehe...ngan gendang yang tak tahan tu babe...kihkihkih ntah2 i pon sama cam u nti :p

honeylanz said...

dgr kids berceloteh pun besh aja... dorang pelat2 nk sebut a word... manja aja... mcm ery pocoyo ada " coyo"...mama coyo..mama copoyo!"

*gorjesmum* said...

has:

yes true..kadang2 bleh tergelak kite di buatnye kan..cakap terbalik la,pelat la..kihkihkih..penghibur hati jugak dorg ni kan kdg2..

Lady of Leisure said...

hehe so cute sabar jek la..
tapi kata org sayang anak tangan-tangankan.. marah tanda sayang kan..
:)

*gorjesmum* said...

lady:

i agree.. :)

zailamohamad said...

eh eh samerlah ngan my kids tu, kalo dia tengok mama dia ralit main blog sket, adalah yg diorang gaduhkan (yang heran kalau ada pap takderlah plak diorang nak gaduh) tapi kan my mum said, kalau tak nak diorang gaduh2 lagi, kita kn bagi adik kat diorang, ada berani??

*gorjesmum* said...

zaila:

waaaa ye ke kene ada adik baru tak gado...berani mmg berani kih3...tp next year kot :)

Related Posts with Thumbnails