Thursday, January 14, 2010

Nak beli susah..tak beli lagi susah..

My rice cooker yang berusia 5 tahun telah rosak a few days ago..I sayang sgt kat dia coz dia dah banyak berjasa kat family i,dari Sarawak ke Johor ke Kuala Lumpur and now Perak.So dah tiba masa i mencari rice cooker baru..

Last weekend kitorang pon pegi la survey..First pegi C*urts pastu i ter-berkenan kat rice cooker brand Philips..Tak tau nape tapi kaler dia menarik perhatian i..bole tak? :D
Tanpa buang masa i tanye staff situ ada tak stok..Unfortunately, stok yelek..Frust betul i sebab i ada membership C*urts so buleh dapat discount lagi.

Dengan perasaan hampa kitorang pegi ke kedai-kedai elektrik biasa..but takde pulak yang macam i nak tu..Bile tengok kat S*ng Heng ada tapi mahal sangat memang different price dia. So last place kitorang tuju ialah G*ant the only hypermarket kat sini..sedih kan? Memang telah dijangka kat G*ant mesti ada but like i said price dia jauh beza sangat..I pon tak tau nape ada dekat rm50 beza ngan C*urts..gile kedekut eh haku har har har..

Pastu hubby tanye tadi kat C*urts ada tanye tak bile stok baru sampai..Eh haah la i lupe lak nak tanye..Then esok hari nye i pegi la balik sana..Ya allah staff nye punye la menghampakan i..you all tengok la conversation kat bawah tu..

Me: Yang brand ni bila stok baru sampai yek?

Staff: Eh taktau la..brand ni orang tak beli la kak..takde stok

Me: Nape pulak dah you all display mesti la ada kan..

Staff: takde..takde ..orang sini beli yang murah-murah je.. (pelik tak?)

Me: abes tu kalo akak nak beli macamane?

Staff: akak amek je la yang display ni..takpun amek yang brand lain..

Me: (me dah bengang..sukahati aku la nak beli brand ape)

Pastu datang manager or supervisor dia kot..

Me: I nak yang ni jugak..u all buleh order ke tak?

Manager : Nanti i check ngan hq dulu..Kite memang tak amek banyak stok sebab orang sini selalu nye tak amek brand ni.

Me: (What the heck??bukannye beribu-ribu price nye..Fedulik la orang lain amek ke tak.."orang ni" skang nak amek)dalam ati je ckp ni..:p

Manager : Ok akak boleh order tapi paling lewat 2 weeks baru sampai..

Me: takpe la,kalo boleh soh dia awalkan sikit..tak makan nasi la haku 2 minggu ni..


Ya Allah..ape ke benda yang susah nye..order je lah dah customer nak kan..pemalas ya rabbi staff dia tuh.Angkat je fon tepon tanye ada stok tak..Of coz la hq akan ada stok kalo tak tutup je kedai takyah jual2 lagi..geram hakak ni tau!Mau beli pon susah..tak beli lagiiiiiiii susah...kene masak nasi atas dapur..which i tak pandai sangat..asek-asek lembik lah,kurang masak lah..kih kih kih..but now macam dah pro lah sikit..hari2 masak atas dapur..Lambatnye lagi 2 weeks hakak nak dapat yang baruu...

14 comments:

zarin said...

babe! i pun tk pandai masak nasik guna dapur haha..asyik tk masak je...huh, lama gak nk tunggu lg 2 minggu ye!

*gorjesmum* said...

zarin:

babe lama tuuu...tp i terpaksa jugak masak atas dapur..lantak le lembik ke ape kih3

Lady of Leisure said...

ya ampun, kalau tak nak jual buat apa dia pi display kan.. ni kes malas nak order lah ni...
btw, i pun tak reti masak nasi pakai dapur ekekekek... kalau tak hangus sure lembik.. kadang lupa tutup/kecikkan api hehehe... tetiba jer bau hangit... :D

honeylanz said...

hehehe nk mengaku gak... if msk pakai dapur "hangit" 1 block leh bau..hahaha..

*gorjesmum* said...

Lady:

hehe same la kite..
oh dorang tu malas kan sebab kene order kat kl..n if nak order dorang kene order skali byk..dorang takut tak laku la tuh..kih3 adan uke ia..:p

*gorjesmum* said...

has:

kih3...takpe kite sume serupa..

rasp said...

kiranya u nie baik gak laaaa bahsa...
kalo i mau dah ngaruk time tu...
hehehehehe...
i pun fail bab masak atas dapur...
let's blame it on teknologi yg memanjakan kita hahahahah

*gorjesmum* said...

rasp:

aaa i masa tu dah geram..tapi sbb i nak gak benda tu i tahan jek..
yup lets blame it on teknologi..kih3

ERMAYUM said...

hi :)- sabau- eh g**nt tu memang mahal la dear- groceries pun - tesco n carefour better -
biasala malas nak buat keje not customer oriented biasala kat malaysia cam tu :(

*gorjesmum* said...

eda:

itu la pasal but then kat lumut ni ada g*ant je..huhuhu..sedih betul isk isk

L@n@ said...

muahaha3xx.. haku nak gelak besaaarrr sat.. ape nih woi masak nasi hangit!!.. ni sure korang2 yg masak nih.. ahahaha.. sory weh gelak la pulak.. fuh! tegang perut.. salah sendiri nak blame teknologi... kengkawan semua jgn mara aaa.. biasa la dah idup zaman moden keje memasak pun moden laa.. terima kasih pada bondaku yg mengajar masak nasik pakai dapo sampai la nih pun still guna lg.. rice cooker kalau nak cepat je guna.. so dear sabaq noo.. xlame 2 weeks ajer.. sori yer korang lana tergelak laa.. hihi

sisdee said...

huh...bnci org camtu kan..kita nk beli bukan nk minta free..pmls tul...

kalau my hubby n me dah angkat kaki hahahhahahahhah

tak pelah 2 weeks pun 2 weeks le ek..as long as dpt gak beli hehehehe

i pun tak pndai masak atas dpur uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa blagak dulu ko masak atas dapur gak masa kecik2 hahahahah mengada mmg

*gorjesmum* said...

L@n@:

hahahha sile la h gelak kan kami2 ni huwaaaaaaaaaaa...kih3

*gorjesmum* said...

sisdee:

i takleh angkat kaki terpaksa jugak la tunggu huhuhu..

Related Posts with Thumbnails