Tuesday, January 5, 2010

Sabun Mama

Masa i mandikan Neesa tadi,dia ada tanye a few questions..Sebagai mama haruslah i cari jawapan yang paling tepat n senang dia nak faham..here goes the conversation:


Neesa : Mama, kenapa kakak kena mandi?

Mama: Err..ye la, bila mandi nanti kakak jadi wangi..

Neesa: Emmm...nape kakak kena sabun?

Mama: Ye la nanti badan kakak bersih,wangi takde la kuman..

Neesa: Kuman tu macam H1N1 ye mama?

Mama: Err...(halamak)..lebih kurang la.

Neesa: Apa nama sabun kakak ni ma?

Mama: Sabun Johnson.

Neesa: Apa nama sabun mama yang ni ? (sambil tunjuk kat sabun i)

Mama: Shokubutsu.

Neesa: Hah? Shoku-BUSUK?

Mama: eh..SHO-KU-BUT-SU

Neesa: betul la SHO-KU-BU-SUK

Mama: ha betul lah jugak tu..tapi sabun mama ni tak busuk tau..wangi!

Neesa: hehehhe (buleh lak dia gelak)




p/s: pasni nak beli sabun lain yang nama sedap-sedap kihkihkih :p

14 comments:

Fynnaz said...

Kena tukar nanti tak percaya boleh wangi sebab nama pun dah 'busuk'. Hahahahahaha comeyyyy.

SyahNas80 said...

hahaha kelakar ar neesa... biasa ar budak2... hehe tak reti nak ckp betul2 lagi haha...

L@n@ said...

clever girl!!!.. hihihi..

honeylanz said...

bijak sungguh neesha.. mujur dia x ckp mama busuk ke..heheheh jgn marah mama..

ERMAYUM said...

heheh that is funny :)

*gorjesmum* said...

fin:

konfom tukar pasni kahkahkah..

*gorjesmum* said...

anas:

lawak kan..:)

*gorjesmum* said...

L@n@:

ye la clever..pasni i nak bg opinion kat shokubutsu soh tukar nama ke shokuwangi ekekkee :p

*gorjesmum* said...

has:

hehehe tak marah la..mama dia ni busuk2 wangi...bole?haha

*gorjesmum* said...

ermayum:

funny kan :D

zarin said...

kikiki...bijak bijak...ku gelak terkekek2 sorang2 ni

Lady of Leisure said...

hahaha.. neesa sangat smart.. better mama neese tukar sabun kih kih kih...
pssst: i pakai shokobutsu gak...
:D

*gorjesmum* said...

zarin:

hehehe...u bayangkan i yg dengar dari mulut dia camne..?sengih2 aku mcm kerang busuk dlm toilet..every time nak pakai sabun teringat busuk tu

*gorjesmum* said...

lady:

eh u pon pakai yer..takpe ari n molly tak pandai ckp sho-ku-bu-suk..u selamat lagi kihkihkih...

Related Posts with Thumbnails